Прилавки и прививки

0.0

Šodien, 16.martā, Latvijas Žurnālistu asociācijas žūrijas komisija, izvērtējot iesniegtos balvas kandidātus, nosaukusi nominantus, kuri izvirzīti “Izcilības balvai 2015”. Pretendentu vidū ir arī vairāki Latvijas Televīzijas žurnālisti.  

Balvas pretendentus šogad varēja pieteikt sešās nominācijās – ziņa/reportāža, apraksts/portrets, pētniecība/analītika, intervija, vizualizācija, kā arī tiks noskaidrots labākais darbs reģionālajos medijos.

No Latvijas Televīzijas LŽA žūrija kategorijā “Ziņa/reportāža” nominējusi LTV žurnālistes Lindas Slokas sižetu LTV raidījumam “de facto” – “Krievijas oligarhs Magoņa svinībās” un LTV Ziņu dienesta operatora Ivo Ržepicka veikumu, nofilmējot politiķes Solvitas Āboltiņas reakciju Latvijas Pensionāru federācijas rīkotā piketa laikā.

Uz balvu kategorijā “Intervija” pretendē Gundars Rēders, kurš raidījumā “1:1” intervēja Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti, un Oļegs Ignatjevs par interviju ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu LTV7 raidījumā “Punkti uz i”.

Kategorijā “Apraksts/portrets” nominēti šādi darbi: LTV raidījums “Adreses”, kura autor ir Mārtiņš Ķibilds un “VFS Films”, LTV filma “400 dienas, kas mainīja dzīvi”, ko veidoja Sandijs Semjonovs, Otto Ailts, Uģis Kronbergs, kā arī Henrietas Verhoustinskas veidotais LTV raidījums “Zaiga Gaile. Personība. 100g kultūras”.

Savukārt kategorijā “Analītika/pētniecība” izcilības balvai izvirzīti LTV ziņu dienesta pētījums “Skola kā iespēja” un LTV raidījuma “Aizliegtais paņēmiens” īstenotā “Operācija “Bistro “Frics””.

Kategorijā “Vizualizācija” uz balvu pretendē Oditas Krenbergas sižets “Zolitūdes traģēdija: par ko apsūdz?” un LTV7 Gada notikumu apskats “Non-fiction 2015”.

Konkursa laureāti tiks paziņoti 18.martā.