Долгожданная встреча с родными

Rudens sezonā LTV7 startēs jauns ikdienas raidījums krievu valodā “Dzīve šodien” un pārmaiņas gaidāmas arī citu oriģinālraidījumu dzīvē.

Jaunā raidījuma producents Vladimirs Novodvorskis norāda: “Mēs ilgi domājām, kāds vārds visprecīzāk atspoguļo raidījuma būtību, un sapratām, ka tas ir vārds “dzīve”.” Katru darba dienu no pieciem līdz sešiem dzīvajā ēterā raidījums risinās aktuālās sadzīves problēmas un meklēs risinājumus šķietami bezcerīgām situācijām. “Mēs esam pārliecināti, ka būsim skatītājam patiesi noderīgi praktiskā, sadzīviskā ziņā. Bet neaizmirsīsim arī izklaidēt, lai ļautu gūt atelpu no ikdienības,” piebilst Novodvorskis.

Raidījums būs pastāvīgā dialogā ar skatītāju: studijā tiks pieņemti zvani, būs iespēja dalīties personiskā pieredzē vai uzdot jautājumu vadītājiem vai viesiem gan telefoniski, gan sociālajos tīklos. Raidījumu “Dzīve šodien” vadīs skatītāju uzticību ieguvušie žurnālisti no raidījuma “Šorīt” – Aleksejs Dunda, Jekaterina Safronova, Andrejs Dmitrijevs, Anaita Isahanova un Anastasija Ružanska. Raidījums, protams, neiztiks arī bez laika prognozes un sporta ziņām, kuras vadīs pazīstamais sporta komentētājs Vladimirs Ivanovs. Projekts “Dzīve šodien” startēs 31.augustā un būs ēterā katru darba dienu, tieši pirms ikdienas ziņu izlaiduma “Šovakar”.

Savukārt sākot ar 3.septembri, LTV7 skatītājiem sāks piedāvāt informatīvi piesātinātas ceturtdienas. Četri kvalitatīvi raidījumi sekos cits citam, veidojot daudzveidīgu bloku: “Dzīvei šodien” plkst. 17.00 un ziņu izlaidumam “Šovakar” plkst. 18.00 sekos interviju raidījums “Bez aizvainojumiem” plkst. 18.30 un diskusija “Punkti uz i” plkst. 19.00.

Centienos bagātināt un dažādot skatītāju pieredzi raidījums “Bez aizvainojumiem” jaunajā sezonā startēs ar diviem vadītājiem, kuri intervijas vadīs pamīšus – Vadims Radionovs un Aleksandra Novaka. Arī “Punkti uz i” mainīsies, lai piedāvātu vēl plašākas iespējas diskusijas dalībniekiem paust savus viedokļus, turklāt skatītājam izdevīgākā laikā. “Punkti uz i” kļūs par pusstundu garāks un sāksies pulksten septiņos.

Sezonas sākumā raidījumam “Punkti uz i” būs arī cita seja – diskusijas vadītāja vietu uz laiku ieņems LTV krievu valodas raidījumu galvenā redaktore Olga Proskurova. Līdzšinējais vadītājs Oļegs Ignatjevs personisku iemeslu dēļ pagaidām raidījuma veidošanā nepiedalīsies. Kā uzsver Ignatjevs: “Pašlaik nevarēšu vadīt diskusiju, un tas ir saistīts tikai un vienīgi ar personiskiem iemesliem. Tas nozīmē, ka ar laiku es ceru atgriezties LTV Ziņu dienesta komandā, lai turpinātu produktīvo sadarbību.” Gaidāmās pārmaiņas, kuras viņš pats ir aktīvi veicinājis, Ignatjevs uzskata par veiksmīgām, jo tās “paver projektam jaunas iespējas attīstībā”.

LTV7 zīmola raidījums “Personīgā lieta” turpinās darbību ierastajā laikā – piektdienās pulksten. 18.30. Jaunās sezonas 1.izlaidums paredzēts 11.septembrī.

“LTV Ziņu dienesta profesionalitātes latiņa tiek turēta augstu, un vienmēr atrod iespējas tālākam kāpumam. Mēs stāstīsim un klausīsimies, mudināsim domāt un izteikties. Un iedvesmosim, protams,” komentējot LTV7 jaunās sezonas plānus, saka LTV informatīvi-dokumentālo un ziņu raidījumu satura redaktore Rita Ruduša.