Сначала покупки, потом - прививка

No 4.janvāra svētdienās pulksten 13:00 LTV1 skatītāji var vērot jaunu raidījumu par reliģijas un ētikas jautājumiem “Saknes debesīs”, kuru veido producentu grupa “HansaMedia”. TNS dati liecina, ka pirmie divi 4. un 11. janvāra raidījumi kopumā ieinteresēja 132 tūkstošus skatītāju.

Jaunais iknedēļas raidījums pēta šodienas Latvijas dzīves garīgo, reliģisko un ētisko dimensiju, iedziļinās ticības ikdienas izpausmēs un dažādu reliģisko konfesiju tradīcijās, palielinot sabiedrības izpratni par tām un cieņu pret Latvijas reliģisko daudzveidību. Aplūkojot cilvēku kā vienotu veselumu, kam svarīga ir ne tikai fiziskā un sociālā, bet arī garīgā personības sfēra, raidījums atklāj, kā garīgās dzīves paradigmas izpaužas mūsu līdzcilvēku ikdienā.

Pirmo divu raidījumu (4. un 11.janvārī) vidējā auditorija bija 37 tūkstoši skatītāju. Kopumā jaunā pārraide ieinteresēja 132 tūkstošus televīzijas skatītāju. Ievērojamu skatīšanās reitingu – 48 tūkstoši skatītāju – sasniedza pirmais “Saknes debesīs” raidījums, kas ir neierasti reliģiska satura cikliskajiem raidījumiem.

«Ir prieks redzēt, ka Latvijā ir daudz dziļi domājošu cilvēku, kuru dzīves stāsti un darbs runā pārliecinoši un interesanti. Mēs ar radošu aizrautību vērojam, kā top un veidojas videostāsti un intervijas - viena izteiktā doma papildina otru, kadrs pēc kadra iedzīvina vārdos izteikto un arī neizteikto, tā, ļaujot skatītājiem baudīt šos stāstus un atpazīt redzētajā un dzirdētajā arī savas dzīves realitātes,» stāsta raidījuma «Saknes debesīs» redaktore Sendija Burka.

Raidījums «Saknes debesīs» arī turpmāk būs skatāms LTV1 katru svētdienu pulksten 13.00 un portālā www.ltv.lv.

Dati: TNS, TV Metri, 04.01.2015, 11.01.2015