Латвию накроет жара

Sestdien, 17.janvārī pulksten 21:45, ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu tapušajā raidījumu ciklā “Teātris.zip” LTV1 demonstrēs Valmieras teātrī iestudēto Evitas Sniedzes traģikomēdiju par mūsdienu Latvijas laukiem Oļģerta Krodera iejūtīgajā interpretācijā “Tie paši oši”. Ievadraidījumā pirms izrādes, pulksten 21:25, Ojāra Rubeņa saruna ar lugas autori par iestudējumu un laukos gūto pieredzi, kas caurstrāvo viņas darbus.

“Tie paši oši” ataino lauku ikdienu, kas izspēlēta traģikomiskās sadzīves ainās. Tās stāsta par nozīmīgiem un ne tik nozīmīgiem notikumiem, kas veido dzīvi apkārt. Lieliskā aktieru spēle atdzīvina neikdienišķi spilgtos un karikatūriskos personāžus, kuros iejutušies Rihards Rudāks, Ligita Dēvica, Ieva Puķe, Agris Māsēns, Skaidrīte Putniņa, Krišjānis Salmiņš, Ināra Ieviņa un Inese Ramute, Lelde Kalēja, Māra Vīgante un Arnolds Osis.

Jau kopš pirmizrādes iestudējums iekarojis neskaitāmu skatītāju sirdis, kļūstot par vienu no 21.gadsimta pirmās puses skatītākajām izrādēm. Arī teātra eksperti atzinīgi novērtēja režisora un aktieru kopdarbu. Izrāde tika nominēta Latvijas Teātra gada balvai 2003./2004. gada sezonā kategorijās “Labākais režisors” – Oļģerts Kroders, “Labākais aktieris otrā plāna lomā” – Agris Māsēns un “Labākā aktrise otrā plāna lomā” – Inese Ramute.

Informāciju sagatavoja

Mārīte Balode