Elektrība kļūs dārgāka

Šajā nedēļas nogalē – 1. un 2. novembrī – par godu Latvijas Televīzijas sešdesmitgadei, LTV komanda dodas pilsētā un rīko īpašus jubilejas pasākumus tirdzniecības parkā “Alfa”. 

Tirdzniecības parka pirmajā stāvā, iepretī galvenajai ieejai, tiks izvietota LTV izbraukumu studija “Mēs esam savējie”, kas sastāvēs no 16 video ekrāniem. Visas dienas garumā ikviens veikala apmeklētājs varēs izvēlēties un noskatīties kādu no skatītāju iemīļoto ziņu, sporta, izklaides, kultūras un bērnu raidījumu fragmentiem. Turpat līdzās abas dienas no pulksten 11:00 līdz 18:00 darbosies arī “dzīvā studija”, kurā varēs nofilmēt savu video ar īpašo sveicienu Latvijas Televīzijai.

“Alfa” otrā stāva foajē virs informācijas centra laika posmā no pulksten 15:00 līdz 16:00 iemīļotā bērnu izziņas raidījuma “Kas te? Es te?” Varis ar savu palīgu tirdzniecības parka mazajiem apmeklētājiem rādīs un mācīs dažādus aizraujošus un pārsteidzošus eksperimentus. Līdzās raidījuma improvizētajai izbraukumu studijai būs aplūkojama fotogrāfa Artūra Kondrāta bildes, kurās redzami LTV ētera cilvēki.

T/p “Alfa” vadītāja Liene Apine stāsta: “Priecājamies, ka LTV, ieskandinot savas jubilejas pasākumu tirdzniecības parkā “Alfa”, iziet ārā no ierastās vides un dodas pie skatītājiem paši. Noteikti daudzi tirdzniecības parka apmeklētāji ir uzauguši ar LTV raidījumiem, ziņām un ētera zvaigznēm, tāpēc ikviens interesents šajā nedēļas nogalē t/p “Alfa” varēs gūt pozitīvas emocijas, noskatoties un atceroties savu iecienītāko raidījumu fragmentus.”

LTV dzimšanas dienā – 6. novembrī – Tirdzniecības centrā “Galerija centrs” tiks atklāta mākslas fotogrāfa Valta Kleina foto izstāde “TELEVĪIJA. MĒS ESAM SAVĒJIE”. Dzimšanas dienas vakarā TV ēterā pulksten 22:15 un 22:45 būs skatāmas divas jaunas Virdžīnijas Lejiņas un Lauras Hiršas veidotās dokumentālā daudzsēriju videostāsta «Uzmanību, esam gaisā» turpinājuma sērijas, par Latvijas Televīzijas pēdējo desmitgadi.

Latvijas Televīzija ir pirmā televīzija Baltijā. LTV (tolaik - Rīgas televīzijas studijas) pirmā pārraide notika 1954. gada 6.novembrī.

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Latvijas Televīzija” ir moderns medijs, kas atspoguļo sabiedrības intereses televīzijas kanālos LTV1 un LTV7 (internetā – www.ltv.lv un www.lsm.lv). VSIA LTV skatītājiem Latvijā un ārpus tās robežām piedāvā operatīvu, objektīvu informāciju par sabiedriskajiem procesiem Latvijā, Baltijā un pasaulē. Sabiedriskās raidorganizācijas darbību uzrauga Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP). Pašreiz uzņēmums nodrošina vairāk nekā 450 darbavietas.