Юрашса могут оштрафовать на 12.5 тыс евро

Trīs dienas - 3., 4. un 5. oktobrī, Latvijas Televīzija (LTV) iepazīstinās ar nozīmīgākajiem un svaigākajiem Saeimas vēlēšanu notikumiem. Piektdien, 3, oktobrī, pulksten 21.15, LTV ēterā noslēdzošā diskusija ar premjera amata kandidātiem, vēlēšanu dienā, 4. oktobrī, pulksten 9.00, 12.00 un 14.00 ziņu speciālizlaidumi, kā arī Dienas ziņās par sabiedrības izvēli, bet 19.15 sāksies rezultātu sagaidīšanas maratons. Sabiedrisko mediju portāls lsm.lv pirmo reizi vēlēšanu ziņas nodrošinās trīs valodās – latviešu, krievu un angļu.

Vēlēšanu naktī LTV1 piedāvās tiešraides no partiju birojiem, ekspertu, politiķu un sabiedrības pārstāvju prognozes, kā arī jaunākās ziņas no Centrālās vēlēšanu komisijas. 5. oktobrī pulksten 9.00 būsim pirmie, kas iepazīstinās ar vēlēšanu rezultātiem. Savukārt LTV7 4. oktobrī pulksten 10.00, 13.00, 15.00 un 18.00 gaidāmi ziņu speciālizlaidumi un vēlēšanu nakts atspoguļojums krievu valodā, bet, sākot no 20.00, – vēlēšanu nakts. 5. oktobrī rezultātu apkopošana krievu valodā – pulksten 10.00.

Portālā lsm.lv jaunākās ziņas varēs meklēt ne vien pa dienu, bet arī visas nakts garumā, kamēr vien Centrālajā vēlēšanu komisijā un partiju birojos notiks rosība. Notikumu attīstībai var sekot līdzi arī portāla twitter kontā @lsmlv .

12. Saeimas vēlēšanu priekšvakarā LTV studijā notiks tradicionālās partiju nominēto premjera amata kandidātu debates. Piedalīsies Laimdota Straujuma („Vienotība”), Nils Ušakovs („Saskaņa”), Roberts Zīle («Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» ), Aivars Lembergs (ZZS), Inguna Sudraba (“No sirds Latvijai”) , Mārtiņš Bondars (Latvijas Reģionu apvienība). Tiešraides sākums – pulksten 21.15, vadītāji – Inga Spriņģe un Jānis Geste.