Rabātas zoodārzā – mazuļu pieaugums

“Esam patiesi gandarīti, ka Latvijas Televīzija (LTV) beidzot var nodrošināt vēl vienu ļoti būtisku sabiedriskā medija misiju – sniegt iespēju Latvijas iedzīvotājiem, kuriem latviešu valoda nav dzimtā valoda, saņemt patiesu, objektīvu un profesionālu informāciju par procesiem Latvijā, Baltijā un pasaulē. Tādejādi tiks likts pirmais pamats krieviski runājošo diskusijas platformas izveidei, kurā centīsimies sniegt auditorijai nepieciešamo un vēlamo saturu,” uzsver Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājs Ivars Belte, informējot, ka, sākot no 8. septembra, LTV7 skatītājiem tiks piedāvāti četri jauni analītiski raidījumi krievu valodā.

“Darbu šajā virzienā sākām jau pagājušajā gadā, kad saņēmām emocionālu un vēlāk arī finansiālu atbalstu šīs ieceres realizēšanai. Kā uzņēmuma vadītājs varu apgalvot, ka mūsu lielākā veiksme ir talantīgie žurnālisti, redaktori, producenti, kuri izrādīja iniciatīvu un atsaucību, lai šāds projekts varētu kvalitatīvi īstenoties salīdzinoši īsā laika periodā. Jaunā redakcija strādās pēc augstākajiem žurnālistikas kvalitātes standartiem, ievērojot redakcionālās neatkarības principus un spēju padziļināti izprast procesus sabiedrībā,” skaidro Ivars Belte.

“Padziļināts, paplašināts analītiskais saturs krievu valodā dos iespēju daudziem skatītājiem uzzināt Latvijas un pasaules notikumu kritisku izvērtējumu un analīzi sabiedriskajā medijā, tepat Latvijā. Ir būtiski aicināt uz diskusiju krievvalodīgo sabiedrības daļu. Sabiedriskajam medijam būtu jāuzrunā maksimāli plaša auditorija,” akcentē LTV Ziņu dienesta direktore Iveta Elksne.

“Radīt, piedalīties, ietekmēt. LTV7 rudens sezonā piedāvās augsti kvalitatīvās ziņas un nāks klājā ar četriem jauniem raidījumiem krievu valodā, kas domāti auditorijai, kas sevi apzinās kā pilntiesīgu sabiedriski politisko procesu daļu Latvijā. Auditorijai, kura vēlās atklāti sarunāties par to, kas ir svarīgi, kas sāp un kas priecē. Profesionālā žurnālistu komanda, kas sapulcējusies Zaķusalā, lai veidotu jaunu kvalitatīvu saturu krievu valodā, redz to kā iespēju dažādām sociālām grupām beidzot apsēsties pie apaļa galda, rast risinājumus aktuālajām vai noklusētajām problēmām un apspriest neērtas tēmas.,” informē LTV Ziņu dienesta krievu redakcijas galvenā redaktore Olga Proskurova,

Katru darba dienu no pulksten 7.00 līdz 8.30 LTV7 piedāvās rīta informatīvi izklaidējošu raidījumu “Šorīt” (Сегодня утром), kas nodrošinās iedvesmojošu dienas sākumu kopā ar LTV7 redakcijas komandu. Raidījumā gaidāmas Latvijas un ārzemju ziņas, sporta jaunumi, laika prognoze, preses, ziņu portālu un sociālo tīklu apskats, intervija ar aktuālu viesi. Vadītāji – Andrejs Dmitrijevs un Aleksandra Novaka, ziņas lasīs Jekaterina Safronova un Romualds Vanagas, sporta ziņas – Nikita Matvejevs, Anastasija Djakonova, laika ziņas – Anastasija Ružanska, Vitālijs Jakovļevs.

Katru darba dienu pulksten 18.00 ziņu raidījumā “Šovakar” (Сегодня вечером) Latvijas un ārzemju aktuālākās ziņas tiešraidē, speciālās reportāžas no notikumu vietas, dienas svarīgāko tēmu vispusīga analīze. Raidījumu vadīs Jana Rubinčika un Romualds Vanagas vai Diāna Spinu un Andrejs Dmitrijevs, laika ziņu vadītāja – Gaļina Solodovņika.

Trešdienās pulksten 18.30 LTV7 demonstrēs sabiedriski politisku diskusiju “Punkts uz i” (Точкu над i), kuras mērķis būs panākt notikuma vai problēmas dziļu analīzi un konflikta iespējamo risinājumu, aicinot diskutēt visas iesaistītās puses. Diskusiju vadīs Oļegs Ignatjevs – žurnālists ar plašu pieredzi presē, radio un televīzijā.

Intervijas raidījumu “Bez apvainojumiem” (Без обид)  “viens pret vienu” formātā ar viedokļu līderiem Latvijā un pasaulē katru ceturtdienu pulksten 18.30 vadīs pieredzējušas žurnālists Vadims Radinonovs.

Pētnieciski analītisks nedēļas raidījums “Personiskā lieta” (Личное дело) piektdienās pulksten 18.30 uzrunās nevienaldzīgu skatītāju. Katru piektdienu raidījumu vadītāji un reportāžu autori Diāna Spinu, Aleksejs Dunda un Daniils Smirnovs apspriedīs tēmas, kas skar visus un katru personiski.