Bojs Džordžs nosvinējis 60 gadu jubileju

Par Latvijas un pasaules mērogā būtiskiem jautājumiem no Briseles turpmāk ziņos Latvijas Televīzijas Eiropas korespondente, pieredzējusī žurnāliste Ilze Nagla. “Sabiedriskajam medijam ir būtiski būt Eiropas Savienības epicentrā, kur tiek lemti dalībvalstīm nozīmīgi jautājumi, tāpēc esam pagodināti, ka Ilzes Naglas profesionalitāte un pieredze turpmāk ļaus klātienē komentēt un izvērtēt šīs tēmas,” uzsver Latvijas Televīzijas valdes priekšsēdētājs Ivars Belte, akcentējot, ka Latvijas Televīzija ir pagaidām pirmā un vienīgā Latvijas televīzija, kurai ir savs pastāvīgais Eiropas korespondents.

“LTV ir lepna, ka šo amatu piekritusi ieņemt Ilze Nagla – profesionāle ar plašu žurnālistikas pieredzi, iegūtu izglītību Eiropas augstskolās un neapšaubāmu erudīciju, izvērtējot sociālpolitiskus procesus Latvijas un plašākā mērogā,” uzsver I. Belte.

“Latvijas Televīzijai ir svarīgi maksimāli ātri un klātienē no notikumu vietas iegūt jaunākās ziņas, kas skar Latviju un citas Eiropas Savienības dalībvalstis, tāpēc Ziņu dienestā ir nepieciešams augsta līmeņa profesionālis, kurš vēstītu par jaunākajām aktualitātēm no Briseles. Tas dod iespēju ātri un operatīvi apkopot arī citu valstu ekspertu, politiķu komentārus un viedokļus, veidojot pēc iespējas plašāku un objektīvāku ziņas fonu. Īpaši izšķiroši tas būs nākamgad, kad norisināsies Latvijas prezidentūra Eiropas Savienības padomē,” skaidro LTV Ziņu dienesta vadītāja Iveta Elksne.

«Patlaban vairāk nekā jebkad iepriekš Latviju interesē, ko par ģeopolitisko situāciju domā un dara mūsu Eiropas partnervalstis, jo skaidri redzam, cik esam atkarīgi no mūsu kaimiņvalstīm. Tāpēc Eiropas korespondentam solās būt interesants un spriedzes pilns darbs, un man patiešām prieks par šo iespēju,” komentē LTV korespondente Briselē Ilze Nagla, turpinot: “No janvāra Latvija būs arī Eiropas Savienības Padomes prezidējošā valsts - pirmo reizi vēsturē būsim pie Eiropas vadības stūres ar visiem no tā izrietošajiem pasākumiem, kas risināsies ne tikai Rīgā, bet arī Briselē. Šajā notikumu virpulī mans uzdevums būs LTV skatītājiem izstāstīt to, kas patiešām būtisks notiek un ko tas mums nozīmē.»

Žurnāliste Ilze Nagla ieguvusi maģistra grādu starptautiskajās attiecībās Birmingemas universitātē Lielbritānijā un diplomu par augstāko izglītību Eiropas žurnālistikā Orhūsas žurnālistikas skolā Dānijā, kā arī absolvējusi Latvijas Universitāti.

LTV Ziņu dienests jaunajā sezonā turpina nostiprināt esošās pozīcijas kā ziņu līderis, kas ir kopā ar LTV skatītāju visu aktīvo diennakts laiku. Darbdienu rītos LTV1 – raidījums „Rīta Panorāma” no pulksten 6.30 līdz 8.30, pulksten 18.00 līdz 18.40  Dienas ziņas koncentrēti un daudzpusīgi informē par aktuālāko, vakara „Panorāma” redzama skatītājiem ierastajā laikā – pulksten 20.30. Nodrošinot Nakts ziņas tiešraidē, LTV piedāvā sekot līdzi Latvijas un pasaules notikumiem arī vēlā vakarā, sniedzot ziņas, par kurām konkurenti dažkārt informē tikai pēc 24 stundām.