Pludmales volejbols

Latvijas otrs labākais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš Jūrmalā gatavojas sezonas svarīgākajam turnīram Kontinetālā kausa finālam, kur būs iespēja tikt pie olimpiskās ceļazīmes. Viņu treniņā viesojās Matīss Timofejevs.

Latvijas Televīzija un Latvijas Bērnu fonds 2009. gada Ziemassvētkos pirmo reizi aicināja sabiedrību piedalīties akcijā ar mērķi atbalstīt no fiziskas, seksuālas vai emocionālas vardarbības cietušus bērnus. Šogad piektā labdarības akcija–koncerts „Nepaej garām!" ar populāru mūziķu piedalīšanos notiks Rīgas Stradiņa universitātē un būs skatāma LTV1 tiešraidēs 14. decembrī pulksten 19.30 un 21.15.

Latvijā no vardarbības visvairāk cietuši bērni vecumā no 7 līdz 15 gadiem, visbiežāk tā ir emocionāla vardarbība, kurai seko vecāku nolaidība, fiziska un seksuāla vardarbība. „Krīzes centra audzinātāja saka – katram cilvēkam vajag savas mājas, mammu un tēti. Es viņai teicu, lai atrod mums citus – labākus, kas nekliedz, nesit un pabaro. Viņa apsolīja!" – šis ir vecākiem atņemta septiņgadīga zēna lūgums šajos Ziemassvētkos. Vardarbība pret bērniem diemžēl ir kļuvusi par ikdienu. Dodoties savās dienas gaitās, mēs, iespējams, nepadomājam, ka šī problēma ir līdzās, mūsu bērnu skolās un klasēs, mūsu kaimiņu dzīvokļos un mājās, uz ielas un sabiedriskajā transportā.

Labdarības akcijas–koncerta „Nepaej garām! pirmajā daļā dziedās vokālā studija „Zvaigžņu sala« un soliste Ieva Kerēvica, vokālā studija „Tev un man», vokālā grupa „Jūras akmentiņi« no Ventspils un grupa PER, dejos tautas deju ansamblis „Dzintariņš». Otrajā daļā dzirdēsiet akordeonistu ansambli ''Excelsus'' no Rēzeknes, grupu no Vidzemes ''Kopā'', dziedās Ilona Bagele, Dainis Skutelis, Sabīne Kirilova, Amanda Bašmakova. Maestro Raimonds Pauls uzstāsies kopā ar Latvijas Nacionālā teātra aktieriem Madaru Botmani un Juri Jopi. Savukārt aktieri Gundars Grasbergs un Inga Misāne - Grasberga no mākslas mūs atgriezīs realitātē, lasot patiesus stāstus no cietušu bērnu atmiņām. Akciju vadīs Uģis Joksts.

Zvanot uz ziedojumu tālruni 90006484, jau tagad un, protams, koncerta laikā ir iespēja ziedot vienu latu, kas palīdzēs kādam bērnam atgūt stabilitāti un ticību dzīvei!