LNB izstāde "Gadsimta latviete"

„Pirms Izraēlas prezidenta Šimona Peresa vizītes Latvijā LTV Ziņu dienests sagatavojis sarunu ar vienu no pasaulē zināmākajiem 20. gadsimta vēstures politiķiem. Iespēja vērot interviju ar šāda mēroga politikas leģendu ir būtiska sabiedriskā medija skatītājam un nostiprina starpvalstu attiecības,” komentē Latvijas Televīzijas (LTV) valdes loceklis programmas attīstības jautājumos Sergejs Ņesterovs. Žurnālista Toma Pastora interviju ar Izraēlas prezidentu Šimonu Peresu LTV1 rādīs svētdien, 28. jūlijā, pulksten 17.30, bet pirmdien, 29. jūlijā, pulksten 9.55, tiešraidē translēs viesa sagaidīšanu pie Melngalvju nama.

“Valsts vizītē Latvijā ierodas Izraēlas prezidents Šimons Peress - viens no pasaulē pazīstamākajiem 20. gadsimta vēstures kalējiem, politiķis, kurš spēlējis centrālu lomu 66 gadus ilgas politiskās karjeras laikā gan Izraēlā, gan uz starptautiskās skatuves kā viens no redzamākajiem Tuvo Austrumu miera procesa virzītājiem, par ko saņēmis Nobela miera prēmiju,” stāsta LTV Ziņu dienesta žurnālists Toms Pastors, uzsverot, ka viņa vizīte Latvijā ir savīta gan ar kopējo traģisko vēsturi Otrā pasaules kara laikā un vēstures seku interpretāciju mūsdienās, tostarp jautājumu par ebreju īpašumu restitūciju, gan ar globālas nozīmības jautājumiem.

“Šimonu Peresu var dēvēt par globālo politikas leģendu un Izraēlas ārpolitikas seju. Tas, ka viņš savas 90. jubilejas priekšvakarā izlēmis viesoties pie mums, apliecina, ka Latvija kā Eiropas Savienības dalībvalsts tiek uztverta kā nopietns sadarbības partneris. Izraēlā ir augsti attīstīta zinātne un tehnoloģijas – jomas, kurās mums varētu būt interese sadarboties,” par Šimona Peresa vizīti Latvijā saka ārpolitikas eksperts un LTV1 raidījuma „Pasaules telpa” vadītājs Andris Sprūds.

Intervijas laikā T. Pastors noskaidros, vai Izraēlas prezidents domā, ka varētu būt karš ar Irānu; vai saskata iespēju palestīniešu valsts izveidei savas dzīves laikā; vai Arābu pavasaris nesenos gados nesis fundamentālas pārmaiņas Tuvo Austrumu dzīvē, kā arī atklās pieredzējušā politiķa skatījumu uz citām tēmām.

Valsts sabiedrība ar ierobežotu atbildību „Latvijas Televīzija” ir moderns medijs, kas atspoguļo sabiedrības intereses televīzijas kanālos LTV1 un LTV7 (internetā – www.ltv.lv un www.lsm.lv). VSIA LTV skatītājiem Latvijā un ārpus tās robežām piedāvā operatīvu, objektīvu informāciju par sabiedriskajiem procesiem Latvijā, Baltijā un pasaulē. Sabiedriskās raidorganizācijas darbību uzrauga Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP). Pašreiz uzņēmums nodrošina vairāk nekā 450 darbavietas.

Latvijas Televīzija ir pirmā televīzija Baltijā. LTV (tolaik - Rīgas televīzijas studijas) pirmā pārraide notika 1954. gada 6. novembrī.