"LVS/Sportland kausa" izcīņa vieglatlētikā Jelgavā

Jelgavā notika šīs sezonas pirmais "LVS/Sportland kauss" sacensību posms. Dalībai pieteikti vairāk nekā 300 dalībnieku no Latvijas un Lietuvas. Par sacensībām vairāk ziņo Normynds Melderis.

Šīs sacensības bija īpaši domātas virknei mūsu labāko vieglatlētu, kā spēku pārbaude pirms sezonas svarīgākiem startiem. To lieliski izmantoja kārtslēcējs Mareks Ārents, kurš viegli pārleca 5 metru un 51 centimetra augstumu, un nebija tālu, lai pieveiktu par 10 centimetriem vairāk.

Intervija - Mareks Ārents, kārtslēkšanas sacensību uzvarētājs

Ļoti intriģējoša cīņa par uzvaru izvērtās 200 metru distancē. Dāmām pēc uzvarām savos priekšskrējienos, finālā plecu pie pleca cīnījās abas favorītes – Sindija Bukša un Gunta Vaičule. Uzvara tika Bukšai 23,97 sekundes.

Intervija - Sindija Bukša, uzvarētāja 200 metros

Vīriešiem analoģiski par uzvaru spēkojās Jānis Leitis un Oskars Grava. Mazliet ātrāks finišā izrādījās Oskars - 21,43 sekundes. Tāllēkšanas sektorā nepārspēta palika Māra Grīva, kas tālākajā mēģinājumu aizlēca 6 metrus un 37 centimetrus tālu.

Intervija - Māra Grīva, uzvarētāja tāllēkšanā

400 metru barjerskrējienā pirmā finišēja Māra Anna Zīverte, bet četrreiz īsākā distancē triumfēja Paula Sprudzāne. Vēl diska mešanā sievietēm pirmās divas vietas tika lietuvietēm, bet Dace Šteinerte palika trešā.