Latvijas telpu futbola izlase aizvada treniņus pirms spēlēm ar Šveici un Spāniju

Latvijas telpu futbola izlase uzsākusi gatavošanos 2 Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlēm ar Šveici un Spāniju. Dienu pirms došanas uz Šveici valstsvienības treniņā viesojās Matīss Timofejevs.

Telpu futbola izlase spēlē vienā grupā ar Eiropas vicečempioni Spāniju, kā arī ar Slovēniju un Šveici. Finālturnīrā iekļūs divas labākās komandas.

Pirmajās divās spēlēs rudenī Latvija piekāpās gan Spānijai, gan Slovēnijai, bet šo piektdien visos tiksies ar Šveici.

Intervija - Miks Babris, 2020.g. Latvijas labākais telpu futbolists

Intervija - Artūrs Šketovs, Latvijas telpu futbola valstsvienības galvenais treneris

«Labi, ka tagad ir atsācies Latvijas čempionāts, 2 nedēļu laikā esam atguvuši spēļu praksi. Skaidrs, ka ne visi spēlētāji ir labākajā formā. Mums jačenšas uzvarēt Šveici, lai turpinātu cīņu par iekļūšanu finālturnīrā.»

Artūra Šketova rīcībā ir 14 futbolisti, visvairāk – 4 pārstāvji ir Latvijas čempionei FK «Petrow», viens no viņiem arī nupat par Latvijas labāko telpu futbolistu atzītais Miks Babris. Ierindā ir abi ārzemēs spēlējošie profesionālie telpu futbolisti Jānis Pastars un Andrejs Baklanovs– abi pārstāv Polijas Ekstralīgas klubus. Šoreiz komandai gan jāiztiek bez ierastā kapteiņa Maksima Seņa.

Intervija - Artūrs Šketovs, Latvijas telpu futbola valstsvienības galvenais treneris

«Latvijas čempionātā spēlē pusprofesionāļi, tikai divi Polijā spēlējošie ir profesionāļi. Diemžēl ne vienmēr visi spēj apvienot pamatdarbu ar izlases spēlēm. Mums jāiztiek bez kapteiņa Maksima Seņa. Dažādu iemeslu dēļ šoreiz izlasei nevar palīdzēt 5 spēlētāji, kuri piedalījās iepriekšējās spēlēs.»

Spēli ar Šveici izbraukumā Latvijas izlase aizvadīs piektdien, bet nākam otrdien savā laukumā Jelgavā uzņems pasaules ranga līdervienību Spāniju.