Vienības velobrauciens

Latvijas riteņbraucēju viens no gaidītākajiem pasākumiem – Vienības velobrauciens šogad notika jau 30. reizi. Ievērojot drošības prasības, šogad sacensībās bija noteikts dalībnieku maksimālais skaits. Vienības braucienā varēja piedalīties kopskaitā 3000 dalībnieku. COVID-19 globālā pandēmija ietekmēja ne tikai pulcēšanās ierobežojumus, bet arī izmaiņas Latvijas riteņbraukšanas kalendārā, kā rezultātā Latvijas čempionātu nācās atlikt pat divas reizes.

Pirmo reizi vēsturē Latvijas čempionāts šosejā elites un U23 vīriem notika Vienības brauciena ietvaros. 100 kilometru garajā distancē uzvarēja igaunis Gerts Kivistiks, bet pirmo reizi karjerā par Latvijas čempionu grupas braucienā kļuva Viesturs Lukšēvics, kurs titulu nodrošināja pēdējā kāpumā.

Intervija - Viesturs Lukševics, Latvijas čempions grupas braucienā

Otro vietu Latvijas čempionātā izcīnīja Pauls Rubenis, kuram uzvara U-23 ieskaitē, bet trešais bija Māris Bogdanovičs. Līdz ar uzvaru Lukševics turpmāko gadu startēs sarkanbaltsarkanajā Latvijas čempiona kreklā. Kalnu divriteņu distancē bija jāmēro 48 kilometri. Vīru konkurencē otro gadu pēc kārtas nepārspējams palika Jānis Priževoits.

Intervija - Jānis Priževoits, Vienības velobrauciena uzvarētājs kalnu divriteņu kategorijā

Vienības velobrauciena viskuplākajā distancē - 36 km tautas klases braucienos uzvaras izcīnīja Rihards Reinfelds un Renāte Radionova.