Volejbola izlases treniņš

Trenēties atsākusi volejbola izlase – vīriešu valstsvienība gatavojas Eiropas čempionāta kvalifikācijai. Mežaparka bāzē bija atklātais treniņš, par jaunumiem volejbola izlasē Andris Auziņš.

Volejbola izlase savu gatavošanos Eiropas čempionāta kvalifikācijai sāks ar kārtīgu trīs nedēļu treniņnometni. Treneri lēmuši – nodarbības zālē ar volejbola bumbām mūsu valstsvienība sāks vienīgi pēc Līgo svētkiem – līdz tam vienīgi dažādi fiziskie treniņi – zināmā trenera igauņa Tarmo Tīta vadībā, kurš ikdienā strādā ar Igaunijas zvaigznēm tenisisti Aneti Kontaveitu un rallija čempionu Otu Tanaku.

Intervija - Atvars Ozoliņš, Latvijas volejbola izlases spēlētājs

Intervija - Āvo Kēls, Latvijas volejbola izlases galvenais treneris

Latvijai kvalifikācijā pretī stāsies Spānija, Moldova un Kipra. Spēles paredzētas sākot no augusta vidus. Spānija ir viena no valstīm, kas korona vīrusa pandēmijā cieta visvairāk, tāpēc māc šaubas, ka turnīra formāts saglabāsies ierastais.

Intervija - Āvo Kēls, Latvijas volejbola izlases galvenais treneris

Ja kvalifikācijā būs sabraukumu formāts, Latvija pretendēs, lai viens no miniturnīriem norisinās pie mums.

Kopā ar komandu vēl nav divu mūsu līderu - Deniss Petrovs šobrīd ir 14 dienu pašizolācijā, jo atgriezās no Krievijas, bet Hermana Egleskalna situācija ir sarežģītāka. Viņš Latvijā ieradās 2.jūnijā no Francijas, teorētiski todien Valdība pieņēma lēmumu, ka vairs pažizolācija nav jāievēro. Federācija šobrīd skaidro situāciju.