Rallijkrosa testi Biķerniekos

Šodien Biķernieku sporta bāzē treniņi un testi dažādās auto klases, pārsvarā gan rallijkrosā. Labi apstākļi, labi rezultāti un Normunds Melderis par to nedaudz plašāk.

Biķernieku trase atkal kļuva par rallijkrosa pasākumu vietu. Šoreiz gan ne vēl sacensību formātā, bet gan treniņu testu veidā un bez skatītājiem. Šodien dalībnieku bija krietni vairāk nekā nedēļu iepriekš Bauskā – tuvu pussimtam. Iespējams, ka tieši tāpēc, vērot notikums bija ieradies arī Saeimas pārstāvis.

Intervija - Sandris Riekstiņš, Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs

Sacensību formāts paredzēja piecu braucienu sērijas pa četriem apļiem, ar Joker apli, kuru laikā bija jāsasniedz pēc iespējās ātrākais apļa laiks. Tāpat ka Bauskā auto tika vērtēti trijās klasēs. Šoreiz gan paveicās ar laika apstākļiem un Biķerniekos iztika bez lietus un dubļiem. Diezgan kuplā skaitā uz testiem bija ieradušies igauņu autosportisti, un ne bez sekmēm. Tā bagiju grupā ātrāko laiku sasniedza Andre Kills. Par 24 sekundes simtdaļām no viņa atpalika Reinis Nitišs, kurš kā zināms, šogad gatavojas rallija sezonai.

Intervija - Reinis Nitišs, autosportists

Arī Pro klasē, kur trasē devās sporta automašīnas, labāko apļa laiku uzrādīja Igaunijas pārstāvis Janno Ligurs. Arī divi nākamie ātrākie laiki bija ziemeļkaimiņiem. No latviešiem ceturto rezultātu sasniedza Edijs Ošs, bet piektā bija perspektīvā Maija Stakena. Toties amatieru grupā pārliecinoši labākais bija mūsējais Pēteris Guļāns, kurš tuvāko sekotāju aplī apsteidza par vairāk nekā divām sekundēm. Pēc šīs dienas testu treniņiem un redzētā pastāv iespēja, ka tuvāko mēnešu laikā var tikt dota zaļā gaisma arī sacensībām.

Intervija - Sandris Riekstiņš, Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs

Lai arī vēl nekas nav skaidri zināms, var nojaust, ka tehnisko sporta veidu pārstāvjiem ir labas izredzes atgriezties īstā sacensību apritē kā vieniem no pirmajiem.