Rīgas pašvaldības sporta bāzēs atgriezīsies dzīvība

Rīgas pašvaldības pārziņā esošās sporta bāzēs beidzot atgriezīsies dzīvība – pēc Ministru kabineta pieņemtā lēmuma arī Rīgas Domes institūcijas lēma, ka aizslēgtie stadioni un treniņu laukumi būs krietni pieejamāki. Jau no šodienas trijās bāzēs savus treniņus, ievērojot visus distancēšanās noteikumus, var aizvadīt profesionālās futbola komandas.

Intervija - Indra Vilde, Rīgas domes sabiedrisko attiecību vadītāja

Šādu iespēju nekavējoties izmantoja RFS komanda, kas aizvadīja treniņu Daugavgrīvas stadionā, bet cita Rīgas komanda Metta – par Hanzas vidusskolas laukuma pieejamību vēl nebija informēta un šodien aizvadīja treniņu Upesciemā. Trešdien jau savus treniņus varēs aizvadīt arī klubu bērnu akadēmiju komandas un interešu izglītības pulciņi.

Stadionu atvēršana taustāmu labumu nedos lielākajai daļai rīdzinieku, jo individuāli Rīgas pašvaldības sporta bāzēs ieeja būs liegta. Ierindas sportot gribētājiem vēl aizvien būs jāiztiek ar skriešanu parkos, ielās un mežos. Pašvaldības pārstāvjiem ir bažas, ka tādā gadījumā nelielais skaits sporta laukumu nespētu droši uzņemt visus sportot gribētājus.

Intervija - Indra Vilde, Rīgas domes sabiedrisko attiecību vadītāja

Domes lēmumā iekļauti arī peldbaseinu atvēršana organizētām sporta nodarbībām. Taču peldbaseinu regulējumā pagaidām ir daudz neskaidrību, Izglītības un Zinātnes ministrijas sporta departamenta vadītājs Edgars Severs atklāja, ka jau tuvākajā laikā šie regulējumi būs skaidri, vēl atliek vien vienoties ar attiecīgajām Veselības ministrijas institūcijām.