Eiropas kausa posms skeletonā un bobslejā

Šīs dienas sacensības ļoti veiksmīgas izvērtās mūsu skeletonistiem. Tā dāmām jau pirmajā braucienā pārliecinoši labāko laiku uzrādīja Endija Tērauda. Otrajā braucienā gan viņa bija trešā, bet summā tik un tā pirmā vieta.

Intervija - Endija Tērauda, EK posma uzvarētāja

Gandrīz tikpat sekmīgi nostartēja Dārta Zunte, kas pēc trešās vietas pirmajā braucienā summā pakāpās uz otro pozīciju aiz Tēraudas. Tātad Latvijas dubultpanākums! Līdzīgi notikumi risinājās vīriešu sacensībās. Jau pirmajā braucienā iegūstot vadību, bet otrajā to nostiprinot Eiropas kausa posmā triumfēja Krists Netlaus.

Intervija - Krists Netlaus, EK posma uzvarētājs

Divu braucienu summā trešo vietu vīriešiem izcīnīja Mārtiņš Muižnieks, kurš sev priekša palaida Krievijas skeletonistu Vladislavu Semjonovu. Bobslejā šoreiz par mūsu līderiem kļuva Dāvis Kaufmanis un Arnis Bebrišs, kuri summā izcīnīja augsto ceturto vietu. Sāpīgi, ka tikai sekundes simtdaļu atpaliekot no goda pjedestāla.

Intervija - Dāvis Kaufmanis, 4.vietas ieguvējs

Sliktāk klājās pieredzējušajiem Oskaram Melbārdim un Intaram Dambim, kuri palika tikai devītajā vietā. Savukārt uzvara posmā tika Šveices ekipāžai Simonam Friedli un Gregorijam Džonsam. Sieviešu divniekos nepārspētas palika rumānietes Andrea Grecu un Katarina Vika. Rīt bobslejisti Siguldā sacentīsies vēlreiz.