Baltijas Meistarlīga volejbolā. "OC Limbaži/MSĢ" - VK "Saaremaa"

Baltijas Meistarlīgas pērnā gada finālistes igauņu Sāmsalas Sāremā komanda cīņā pret Laura Iecelnieka trenēto Limbažu vienību bija pārsteigta – pārsteigta par latviešu jauno spēlētāju taktisko gudrību un cīņassparu – lai gan igauņu sastāvā vairāki leģionāri tostarp Latvijas ilggadējais volejbolists Artis Caics – pirmajā setā limbažnieku darbības uzbrukumā bija tik pārliecinošas, ka vadība visu laiku mūsējiem. Pie +2 Limbaži nerealizēja setbumbu, bet otro reizi pie mūsējie šādu iespēju garām nepalaida 25:23 uzvara Limbažiem.

Arī otrajā setā latvieši ar zobiem un nagiem ieķērās katrā izspēlē – setā esot iedzinējos ar piecu punktu deficītu, limbažnieku seši punkti pēc kārtas ļāva jau tikt pie setbumbas – 24:23 – to arī realizēja Kristaps Šmits un setā atkal 25:23 par labu Limbažiem..

Igauņi ķērās pie pēdējās salmiņa un laukumā vienlaikus laida visus savus leģionārus, tostarp Arti Caicu – tas Limbažus atgrieza atpakaļ spēku samēru realitātē – igauņiem uzvaras nākamajos divos setos un jāspēlē izšķirošais piektais sets. Tajā rezultāts auga ļoti līdzīgi, bet galotnē tomēr vairāk izpaudās Sāmsalas volejbolistu pieredze – Limbažiem minimāls zaudējums 13:15 setā un visā spēlē 2:3.

Intervija - Kristaps Šmits, «OC Limbaži/MSĢ» diognāle
Intervija - Artis Caics, VK «Saaremaa» cēlājs

Šī jau bija Sāmsalas komandas piektā uzvara piecās spēlēs šosezon, turklāt trīs no uzvarām izcīnītas piecos setos. Caica komanda Baltijas līgā ir līdere, savukārt Limbažiem pagaidām uzvaru nav.