Biķernieku trasē norisināsies Pasaules rallijkrosa čempionāta 9.posms

Nākamās nedēļas nogalē Biķernieku trasē norisināsies Pasaules rallijkrosa čempionāta 9.posms. Par gaidāmo notikumu un sportisko intrigu stāsta Matīss Timofejevs.

Pasaules rallijkrosa čempionāta posms Rīgā Biķernieku trasē norisināsies jau 4. reizi. Divus gadus tas atzīts par labāko visā kalendārā.

Intervija - Raimonds Strokšs, «RX of Latvia» organizators

Uz augstākajiem rezultātiem Rīgas posmā, protams pretendē gan Jānis Baumanis, gan Reinis Nitišs. Pilnu sezonu šogad gan aizvada vien Baumanis - viņš trīs reizes ticis labāko trijniekā un kopvērtējumā ieņem 5.pozīciju.

Intervija - Jānis Baumanis, «Stard» komandas rallijkrosa pilots

Savukārt Reinis Nitišs šosezon ir GRX Taneco komandas attīstības pilots, līdz ar to startējis vien divos posmos - Zviedrijā pēc neveiksmīga sākuma viņam izdevās iekļūt finālā un tajā finišēt trešajam. Rīgas posmā Reinim atkal ir iespēja piedalīties sacensībās.

Intervija - Reinis Nitišs, «GRX Taneco» komandas rallijkrosa pilots

Pirms Rīgas posma sacensībām organizatori Motormuzejā demonstrēs Pasaulē pirmo rallijkrosa Elektroauto. Pēc tam to būs iespēja redzēt darbībā Biķernieku trasē. Savukārt Pasaules čempionāta posms tur norisināsies 14. un 15. septembrī.