Adreses. Restorāni miskastēs
Sērijas tēma: restorānu adrešu loģika. Abas adreses – spilgti kontrasti. Rīgas, iespējams, dārgākais restorāns "Max Cekot Kitchen" adresē, ko nezina tikpat kā neviens, un adrese, ko zina visi – kādreiz ikoniskais restorāns "Sēnīte". Viens mēģina uzmirdzēt kā zelts nomales miskastē, otrs no zelta pats pārvērts par nožēlojamu miskasti.
Mazpazīstams šefpavārs Maksims Cekots nesen atvēris savu restorānu nomaļā Torņakalna rūpnieciskā rajona spīķerī, taču ambiciozi uzlicis cenas, kas sit pušu labākos centra restorānus. "Max Cekot Kitchen" ir vienīgais Rīgā, kas piedāvā tikai tā saukto "tasting menu" jeb degustācijas ēdienkarti – īpaši sagatavotu vakariņu klāstu vairākās kārtās ar piemeklētiem dzērieniem. Šādus restorānus pasaulē uzskata par sevišķi smalkiem. Arī jaunais Torņakalna brīnums strādā tikai trīs vakarus nedēļā. Vai tādas ambīcijas ir adekvātas?
Restorānu "Sēnīte" pusceļā no Rīgas uz Siguldu reiz uzskatīja par gastronomiska un arhitektoniska svētceļojuma galamērķi. Nu jau sen te ir postaža, atjaunošanai vajadzīgi vairāki miljoni eiro. Interesi izrādījis maiznīcas "Liepkalni" īpašnieks, viņš te grib ierīkot veikalu un kafejnīcu, moteli, minigolfa laukumu, tirgus placi... Padomju laikos Sēnīte kā ceļmalas krogs bija unikāla. Šodien tādi saauguši kā sēnes visriņķī. Vai tiešām, lai atvērtu kārtējo bulciņcepēju veikalu, ir vērts gāzt iekšā miljonus arhitektūras piemineklī?
"Adrešu" viesis šajā sērijā ir "Tet Rīga" maratona tēvs Aigars Nords. Rīgas maratons atgādina smalka restorāna piedzimšanu nekurienē. Reiz tas bija necils entuziastu tusiņš Rīgas nomalēs, bet nu pārvērsts zeltā. "Tet Rīga" maratons ir vienīgais Ziemeļeiropā ar visprestižāko zelta kvalitātes zīmi, Rīga ir viena no 30 pasaules maratona metropolēm.