Kafijas grauzdētavas īpašnieks Gulbenes novada Rankas pagastā - Kalvis Lapsiņš. Tuesi.lv

«Mēs vienmēr zinājām, ka mēs atgriezīsimies, bet nezinājām kad, un ko mēs darīsim. Vienmēr bija sajūta, ka ir labi, bet kaut kas pietrūkst,» saka kafijas grauzdētavas īpašnieks Kalvis Lapsiņš Gulbenes novada Rankas pagastā, kurš atgriezies Latvijā pēc vairākiem ārzemēs pavadītiem gadiem.

«Veidojot uzņēmumu, mēs saskārāmies ar dažādu attieksmi – gan cilvēkiem, kuri grib palīdzēt, gan tādiem, kuri negrib. Tev pašam ir jācīnās. Ja tu tici un zini gala mērķi, tu tur nonāksi. Vajag virzīties uz priekšu un stutēt vienam otru,» aicina Kalvis.

«Labākā kafija ir tā kafija, kas garšo. Labas kvalitātes kafija apslēpj dažādas garšu nianses – ogas, žāvēti augļi, šokolāde, ķirši, upenes. Grauzdēšanas procesā tiek izcelta katras kafijas unikālā garša. Tas ir burvīgi, ka katra kafija garšo savādāk,» uzskata Kalvis.

«Mūsu lielākā bauda ir tajā, ko mēs darām. Ja to dara patiesi, tad viss sākārtojas un notiek. Galvenais ir atrast atšķirīgo un dalīties ar savām vērtībām. Nevajag kopēt un atdarināt. Cilvēkiem vajadzētu atrast savu unikālo un turēties pie tā,» ir pārliecināts Kalvis.

«Mūsu mērķis ir dzīvot saskaņā ar sevi, dzīvot tuvu dabai un veidot savu ģimeni. Šeit beidzot ir piepildījuma sajūta, gribas būt šeit un darīt to, kas mums patīk. Tā ir sajūta, ka gribas palikt un nekur nedoties.»