Audzē lavandas un ražo rotaļlietas Grobiņas novadā - Zane Gusta. Tuesi.lv

«Pārceļoties uz laukiem, es domāju, ka nevarēšu apmeklēt kultūras pasākumus un katru dienu iet uz restorānu. Tomēr Latvijā katra vieta ir ātri sasniedzama, kas dod iespēju viegli aizbraukt uz teātra izrādi vai foršu restorānu,» atzīst uzņēmēja Zane Gusta, kura audzē lavandas un ražo rotaļlietas Grobiņas novadā.

«Lavandā ir specifiskas vielas, kas nomierina, mazina stresu, bezmiegu un galvassāpes. Mūsdienās, kad cilvēki ir noskrējušies un stresā, šis augs ir nepieciešams ikvienam,» ir pārliecināta Zane.

«Mēs bieži nenovērtējam to, kas mums jau ir. Tā vietā mēs kaut ko gribam un sapņojam par to, kā būs. Ar šādu attieksmi dzīve var paskriet nepilnvērtīgi, jo tev nekad nav bijis tik, cik tu gribi. Mēs bieži vien palaižam garām «mazās laimītes»,» uzskata Zane.

«Dažkārt nokaras rokas, taču mēs katru dienu dzirdam labos vārdus, kas neļauj apstāties. Mēs Latvijā neesam tikai īgni, mēs mākam arī labas lietas pateikt,» uzsver Zane.

«Tās ir netaustāmās lietas, kāpēc es esmu Latvijā. Liepājas sajūtu, Ventas rumbu, zelta rudeni Siguldā un Vecrīgu līdz galam var saprast tikai latvietis.»