Personība. 100 g kultūras. Ivars Kalniņš

Viņš ir viņš.  Lepns un  ar savu cilvēcisko stāju. Neērts, jo ironizē gan par sevi, gan par pasauli. Aktieris Ivars Kalniņš. Apskausts, aprunāts un apbrīnots. 30 gadus strādājis Dailes teātrī un nospēlējis vairāk kā simts kino lomas ne tikai latviešu filmās. 

"Ivaram piemīt tā vīrišķības aura, kas sakņojas aktīvā seksualitātē, bet sublimējas būtiskās, principiāli garīgās lietās. Ivars nav pārtapšanas aktieris, bet ir piemērots kinozvaigznes statusam,” reiz par Ivaru Kalniņu teikusi kino zinātniece Valentīna Freimane.

Par Ivaru Kalniņu teica: zvaigzne arī tad, kad šāda jēdziena mūsdienu leksikā īsti vēl nebija. Baltie uzvalki viņam tik ļoti piestāv ne tikai uz ekrāna.  Pašlaik Ivars Kalniņš ir viens no neatkarīgākajiem aktieriem, jo ir gatavs piekrist darbam par spīti visiem un  gatavs atteikt, ja piedāvājums neatbilst vēlmēm. Viņš spēlē teātri Sanktpēterburgā un ceļo ar izrādēm. Viņš filmējas seriālos Krievijā. Latvijā viņš sevi sauc par bezdarbnieku savā īpašajā Kalniņa balss intonācijā. Viņš dzied  dziesmas, kas  dažkārt rada smeldzi. Kaut arī lidostas, viesnīcas un somas ir dzīves rutīnas sastāvdaļa, mājas ir  Rīgā kopā ar sievu Lauru un bērniem