Politologs: Cilvēki atgriezīsies, ja valsts būs atraktīva arī imigrantiem.

0.0

Ja valsts būs pietiekami atraktīva imigrantiem, tad arī ārzemēs dzīvojošie Latvijas iedzīvotāji gribēs atgriezties. Tā šorīt LTV raidījumā “Labrīt, Latvija” sacīja politologs un migrācijas pētnieks Ivars Indāns. Pēc viņa domām valdības mērķis atgriezt atpakaļ 100 tūkstošus iedzīvotāju ir ambiciozs, tajā pašā laikā pareizs signāls, ka valsts šos cilvēkus vēlas atpakaļ.

Ja valsts būs pietiekami atraktīva imigrantiem, tad arī ārzemēs dzīvojošie Latvijas iedzīvotāji gribēs atgriezties. Tā šorīt LTV raidījumā “Labrīt, Latvija” sacīja politologs un migrācijas pētnieks Ivars Indāns.

Pēc viņa domām valdības mērķis atgriezt atpakaļ 100 tūkstošus iedzīvotāju ir ambiciozs, tajā pašā laikā pareizs signāls, ka valsts šos cilvēkus vēlas atpakaļ.

Politologs no pagājušajā nedēļā publicētā 8 punktu reemigrācijas plāna īpaši izcēla jautājumus, kas saistīti ar izglītības pieejamību un valodas apmācību, jo bērnu un ģimenes faktors starptautiskajos pētījumos ir pierādījies kā viens no galvenajiem cilvēku migrēšanas iemesliem.

Visu interviju ar politologu un migrācijas pētnieku Ivaru Indānu var skatīties šeit: