Aptur aitu labturības noteikumu virzību

0.0

Vai atļaut aitkopjiem arī turpmāk pašiem saīsināt jēru astes, izmantojot gumijas gredzenu metodi? Dzīvnieku aizstāvji pret to asi iestājas, jo šāda astu saīsināšanas metode ir īpaši cietsirdīga un no tās jau atteikušies Skandināvijā un Lietuvā. Tikmēr aitkopji līdzšinējo kārtību aizstāv un uzsver, ka aitām astes šādi saīsina daudzviet Eiropā un potenciālie ierobežojumi nostādīs Latvijas aitkopjus neizdevīgā stāvoklī. Pēc dzīvnieku aizstāvju pieprasījuma aitu labturības noteikumu virzība apturēta un tiek gaidīts Eiropas Komisijas saskaņojums.

Vai atļaut aitkopjiem arī turpmāk pašiem saīsināt jēru astes, izmantojot gumijas gredzenu metodi? Dzīvnieku aizstāvji pret to asi iestājas, jo šāda astu saīsināšanas metode ir īpaši cietsirdīga un  no tās jau atteikušies Skandināvijā un Lietuvā. Tikmēr aitkopji līdzšinējo kārtību aizstāv un uzsver, ka aitām astes šādi saīsina daudzviet Eiropā un potenciālie ierobežojumi nostādīs Latvijas aitkopjus neizdevīgā stāvoklī.
Pēc dzīvnieku aizstāvju pieprasījuma aitu labturības noteikumu virzība apturēta un tiek gaidīts Eiropas Komisijas saskaņojums.