Priekuļu selekcionāri atsāk pētījumus

0.0

Latvieši, nenoliedzami, ir pasaulē atzīti kartupeļu ēdāji. Turklāt ne jau kuru katru tupeni latvietis atzīst par galdā liekamu. Tam jābūt pietiekami miltainam, izskatīgam un garšīgam. Lai kartupeļu cienītājiem iztaptu, Priekuļos jau no pagājušā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem speciālisti nodarbojas ar kartupeļu selekciju un sēklu audzēšanu. Šodien Valsts Priekuļu Laukaugu selekcijas institūtā bija sarīkota,, Annas diena kartupeļos,, -- lai visiem interesentiem izrādītu un izstāstītu par jaunajām šķirnēm un audzēšanas tehnoloģiju pētījumiem.

Latvieši, nenoliedzami, ir pasaulē atzīti kartupeļu ēdāji. Turklāt ne jau kuru katru tupeni latvietis  atzīst par galdā liekamu. Tam jābūt pietiekami miltainam, izskatīgam un garšīgam.  Lai kartupeļu  cienītājiem iztaptu, Priekuļos jau  no pagājušā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem speciālisti nodarbojas ar kartupeļu selekciju un sēklu audzēšanu. Šodien Valsts Priekuļu Laukaugu selekcijas institūtā bija  sarīkota,, Annas diena kartupeļos,, -- lai visiem interesentiem izrādītu un izstāstītu par jaunajām šķirnēm un audzēšanas tehnoloģiju pētījumiem.