Vilks paēdis un kaza dzīva jeb gaļīgo bez-gaļas ēdienu vēsture ar Marutu Rampāni

"Ja tu neēd gaļu, kāpēc centies to atdarināt?". Ēdiena entuziaste un recepšu bloga "Ēdamzāle" veidotāja Maruta Rampāne šo tēmu ir izpētījusi un pastāstīs, kāpēc tā notiek ne vien mūsdienās, bet šur tur pasaulē jau kopš senseniem laikiem. Runāsim par "mock foods" jeb augu valsts alternatīvām tradicionāli no dzīvniekiem gatavotiem ēdieniem, ko gatavo, piemēram, no tofu un seitana jeb kviešu lipekļa. Kas tas ir, kam tas vajadzīgs un kāpēc cilvēki kaut ko tādu vispār grib ēst, ja reiz atteikušies no dzīvnieku ēšanas? Parunāsim par šo ēdienu vēsturi, kas ir daudz senāka, nekā mums varētu šķist.