Personība. 100g Kultūras. Jānis Deinats

"Cilvēkam ir dots baudas orgāns. Tās ir acis!», pārliecināts fotogrāfs Jānis Deinats. Viņš pasauli redz skaistu. Iespējams, tā izpaužas viņa ideālisms. Gaisma, ko izstaro cilvēka seja, un īpašs skatiena dziļums – tas ir Jāņa Deinata notverts mirklis. Viņš ļauj cilvēka raksturam iemirdzēties. Atkusuša sniega laukums, kas atgādina kārdinošas sievietes formas, ūdens mirgojošās spēles, kas raisa mazliet erotiskas asociācijas – tas ir Deinats, kuru daudzi viņa slaveno parādes portretu ļaudis vispār nepazīst. 

Deinatu neviens nekad nesauc par galma mākslinieku, kaut gan viņš ir pieprasīts Latvijas kultūras, biznesa un politiskās elites fotogrāfs. Viņš ar savu foto kameru prot spēlēt glancēto žurnālu portretu spēles, tikai esiet gatavi pārsteigumiem! Viņš ir fotogrāfs ar profesionāla aktiera diplomu un lielisks psihologs, kurš mīl cilvēkus, kurus fotografē.

Personālizstādēs viņš atklāj fotogēnijas brīnumaino dabu un ļauj ieraudzīt  zīmējumus uz asfalta, ūdenī, sniegā - kā mazas, nepamanītas ikonas. Visnoslēpumainākais foto žanrs ir Jāņa Deinata pašportreti.