Kreilis un Lauva. Dokumentālā filma par Samoilovu un Šmēdiņu

Trīs gadus pēc kārtas viņi ir pasaules spēcīgākais pludmales volejbola duets pasaulē. Uzvarējuši visus iespējamos pretiniekus, kļuvuši par Eiropas čempioniem. Taču svarīgākajā karjeras turnīrā, lai cik skarbi un patiesi tas nebūtu, viņi izgāzās… Tā saka viņi paši – Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs. Saliedēta komanda, taču atšķirīgi it visā, kas ir ārpus pludmales volejbola pasaules. Varētu teikt, ka viņi dzīvo dubultu ģimenes dzīvi. Viena ģimene ir sievas un bērni, kuri sagaida katru savās mājās. Otra ģimene – viņi paši viens otram.

"Vairāk nekā gadu pirms olimpiskajām spēlēm Rio tika filmēts pirmais filmas kadrs. Tagad varu atzīties, pirms filmas tapšanas zināju skaidri – būs vai nebūs Rio olimpiskā medaļa, stāsts nebūs par to. Šis ir stāsts ir par darbu, kurš izspiež tukšu un atalgo. Un dažkārt ar to ir par maz..." (Armands Tripāns, filmas režisors)

"Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš četrās sezonās ir izcīnījuši 27 medaļas (15 no tām - zelta) un ieguvuši 3 Pasaules Kausus – tā ir unikāla stabilitāte. "Kreilis un Lauva" - tas ir stāsts par divām ģimenēm. Ārpus smiltīm viss nav tik vienkārši, tie ir smagi raksturi, kuriem jāpielāgojas un jāsavaldās." (Edgars Buļs, komandas menedžeris)

Režisors: Armands Tripāns

Operators: Armands Tripāns, Normunds Pavlovskis