LBL. BK "Liepāja" - "VALMIERA GLASS VIA"

Latvijas basketbola līgā šovakar noskaidrota pēdējā, ceturtā komanda, kas iekļuvusi pusfinālā pret "VEF Rīga", - tā ir BK "Liepāja", kas savā laukumā piektajā, izšķirošajā spēlē ar 66-59 uzvarēja  "VALMIERA GLASS VIA". Par to no Liepājas ziņo kolēģis Andris Auziņš.

Ceturtdaļfinālā Valmiera pret Liepāju bija atspēlējusies no rezulāta 0-2, spriedze, ka katra spēle var būt pēdējā valmieriešiem nāca par labu. Spēles sākumā tieši valmierieši parādīja, ka cīņa būs par katru punktu. Tā arī bija – abām komandām katrs punkts bija jāizcīna teju vai ar elkoņiem. Puslaikā Valmierai +8. Pēc pārtraukuma liepājnieki beidzot bija gatavi Valmierai atbildēt ar tikpat fizisku spēli un deficītu atspēlēja un viss sākās no gala. Atkal cieša aizsardzība, asumi laukumā un katra epizode var būt izšķiroša. Pēdējās sešās minūtēs maza vadība Liepājai – viss izšķīrās pēdējā minūtē - svarīgas bumbas zem groziem izcīnīja Liepāja un pēdējie metieni valmierai spītīgi izgriezās no groza, uzvara un vieta pusfinālā Liepājai 66:59.

Intervija - Roberts Krastiņš, BK «Liepāja» aizsargs

Intervija - Edmunds Elksnis, BK «Valmiera» aizsargs

Valmierai sezona ir beigusies, lai gan sezonā Valmierai rezultāti sliktāki, ceturtdaļfinālā – komanda parādīja raksturu un cīņassparu.

Intervija - Edmunds Elksnis, BK «Valmiera» aizsargs

Pusfinālā Liepājai pretī stāsies Latvijas čempionvienība VEF Rīga, kuru Liepāja jau reizi šosezon ir uzvarējusi. LBL pusfināli sāksies svētdien ar VEF un Liepājas spēli.