Latvijas-Igaunijas basketbola līga. BK "Ventspils" - "VEF Rīga"

Latvijas un Igaunijas apvienotajā basketbola līgā ar nepacietību tika gaidīta mūsu spēcīgāko komandu - Ventspils un VEF Rīga duelis. Diemžēl šoreiz cerības uz intrigu neattaisnojās. Par to turpina mans kolēģis Normunds Melderis.

Pēdējo gadu nesamierināmo Latvijas basketbola grandu mačs starp Ventspils un VEF Rīga komandām, gan nevarēja kaut ko būtiski mainīt tabulā, jo pārāk jau liels ir rīdzinieku atrāviens no 2.vietā esošajiem kurzemniekiem. Tiesa, te spēku salīdzināšanas ziņā jāņem vērā, ka VEF vakar aizvadīja nopietnu cīnu ar Ogres basketbolistiem. Spēles sākumā gan nekādas rīdzinieku nogurums nebija manāmas. Gluži pretēji - viesu uzspieda ventspilniekiem savu spēles stilu. Turklāt laukuma saimniekiem stipri kliboja metienu precizitāte. Pirmajā ceturtdaļā gūti vien 9 punkti, kamēr VEFs sakrāja 23. Otrajā ceturtdaļā nekas būtisks nemainījās un rezultāts visu laiku auga par labu rīdziniekiem. Punktu starpība sasniedza 21, tad arī 23 punktus, un atpūtā ejot, tablo rādīja 48-28 VEF labā. Pēc pārtraukuma cerības un Ventspils kluba atgūšanos ātri izčākstēja. Lai arī mājinieki guva punktus, viesi to darīja krietni veiksmīgāk. Turklāt vefiešiem vienmērīgi grozus guva visi basketbolisti. Kad trešās ceturtdaļas vidū VEF ieguva 30 punktu vadību, kļuva skaidrs, ka mājiniekus gaida sagrāve. Beigu rezultāts izsaka visu – 103-59 VEF labā.

Intervija - Kristers Zoriks, «VEF Rīga» uzbrucējs

22 uzvara 24 spēlēs nostiprināja VEF Rīga jau garantēto 1.vietu Latvijas grupā, bet Ventspils ir viena zaudējuma attālumā no 3.vietā esošajiem Ogres basketbolistiem.