Latvijas-Igaunijas basketbola līga. "VEF Rīga" - BK "Ogre"

Latvijas - Igaunijas basketbola līgā šovakar mūsu valsts līderi "VEF Rīga" pret BK "Ogre", kas pašlaik ir trešajā vietā tabulā un viņiem ir tikpat punktu, cik BK "Ventspils". Par spraigo spēli stāsta kolēģis Normunds Melderis

Ogres basketbolisti, lai arī spēlēja viesos, arī šodien spēja parādīt vefiešiem zobus. Spēles sākums gan sākās ar rīdzinieku pārākumu. Viesi gan nekur tālu viņus neatlaida un otrajā ceturtdaļā samazināja atpalicību līdz minimumam. Tad sekoja vēl viens VEF izrāviens, taču atkal Ogres basketbolisti panāca neizšķirtu. Puslaiks beidzās 44-42 VEF labā. Pēc lielā pārtraukuma scenārijs atkārtojās vēlreiz. Tikai trešās ceturtdaļas beigās jau pirmo reizi vadībā jau bija ciemiņi. Pēdējās 10 minūtes sākumā vēl bija +3 Ogrei, tomēr tad rīdzinieki pamazām salauza viesu pretestību. To veicināja Vernera Koha tālmetieni un Maikla Kaizera veiksme groza tuvumā. Vienlaikus Ogres komandā pāris līderi nopelnīja piekto piezīmi, plus traumas dēļ laukumu pameta Kristaps Dārgais. Tas viss summējās rīdzinieku 10 punktu pārsvarā. Spēles gala rezultāts - VEF Rīga uzvara ar 89-81.

Intervija - Artis Ate, «VEF Rīga» uzbrucējs

VEF Rīga joprojām ir pārliecinoši Latvijas grupas līderi, bet Ogres basketbolisti ir trešie, jo piedzīvojuši par diviem zaudējumiem vairāk nekā Ventspils klubs.