U-18 hokeja izlase gatavojas čempionātam Teksasā

Pirmajā nedēļā Oļega Sorokina rīcībā ir 32 hokejisti, treniņi uz ledus norisinās divās plūsmās. Līdz nākamajai nedēļai nodarbības būs tepat Rīgā, bet pēc tam U18 izlase veidos savu tā saukto burbuli Tukumā, kur pamatīgi norobežosies no sabiedrības. Pirms nometnes un tās laikā visiem spēlētājiem tiek veikti regulāri covid-19 testi!

Intervija - Oļegs Sorokins, Latvijas U-18 hokeja izlases galvenais treneris

Lielākā daļa jauniešu izlases kandidātu pārstāv Sorokina ikdienā vadīto hokeja skolu Rīga, bet ir arī vairāki ārzemēs spēlējošie hokejisti. Sagatavošanās ciklā jauniešiem pārbaudes spēles gan pret HK Rīgu, gan pret pieaugušo izlases kandidātiem. Tāpat jau čempionāta norises vietā ASV – pārbaudes spēle pret vācu vienaudžiem.

Intervija - Oļegs Sorokins, Latvijas U-18 hokeja izlases galvenais treneris

U18 pasaules čempionāts startēs jau 26. aprīlī, Latvijai apakšgrupā jāspēlē pret Kanādu, Zviedriju, Šveici un Baltkrieviju. Čempionāts norisināsies Teksasā, kur epidemioloģiskie ierobežojumi ir vieni no vieglākajiem ASV.

U18 pasaules čempionāta norisei būs īpaša nozīme visas starptautiskās hokeja federācijas rīkotajiem pasākumiem. Gada sākumā U20 čempionāts covid-19 inficēšanās gadījumu dēļ bija zem katras kritikas, tāpēc U18 doršības protokols būs pamats arī pieaugušo Pasaules čempionātam Rīgā!