LFF noslēdz Virslīgas komandu licencēšanu

Latvijas futbola federācija noslēgusi 2021.g. sezonas Virslīgas komandu licencēšanu. Valsts spēcīgākajā futbola čempionātā atļauts piedalīties jaunpienācējai "Noah Jūrmala", bet licence nav piešķirta FK "Jelgava". Plašāk stāsta Matīss Timofejevs.

Licences dalībai šī gada Virslīgas turnīrā piešķirtas 8 vienībām, kuras tajā spēlēja pērn, bet bez tiesībā spēlēt Virslīgā palikusi FK «Jelgava» un 1. līgas vicečempione FK «Auda». Pie licences tikusi arī «Noah Jūrmala», kas pārņēmusi 1. līgas čempioni Daugavpils «Lokomotiv». Šai komandai piešķirtas tiesības spēlēt Virslīgā, neskatoties uz to, ka Daugavpils vienība nav finansiāli norēķinājusies ar vairākiem futbolistiem.

Intervija - Artis Jaudzems, bijušais «FC Lokomotiv Daugavpils» spēlētājs

Intervija - Artūrs Saļņikovs, LFF sacensību nodaļas vadītājs

«Noah Jūrmala» paspējusi aizvadīt pārbaudes spēles un rīt dosies uz trteniņnometni Turcijā. Čempionāta mājas spēles tā gan nevarēs aizvadīt plānotajā Slokas stadionā Jūrmalā, jo šo stadionu aizņēmis Jūrmalas «Spartaks». Līdz ar to Noah mačus uzņems Tukuma stadionā.

2021.g. Virslīgas licenci nav saņēmusi FK «Jelgava», kas Virslīgā spēlējusi no 2010.g. un 2016.g. kļuva par vicečempioni. Klubu atstājis līdzšinējais prezidents un naudas devējs Māris Peilāns, bet šobrīd esot atrasts jauns investors.

Intervija - Ainārs Tamisārs, FK «Jelgava» valdes loceklis

Jelgavai piecu dienu laikā ir iespēja pārsūdzēt lēmumu LFF Apelāciju komitejā. Gala lēmums tiks pieņemts ne vēlak par 17. februāri. Virslīgas pirmo kārtu šobrīd plānots aizvadīt marta vidū.