Latvijas hokeja izlase un U-18 izlase Covid-19 ēnā

Mūsu hokejisti uz turnīru Polijā šonedēļ tomēr nedosies, jo ir pārāk bīstami, - mūsu izlasē ir vairāki covid-19 inficētie. Skaidro žurnālists Andris Auziņš.

Latvijas valstsvienībai pārbaudes spēles Polijā bija paredzētas ceturtdien un piektdien. Izlases sastāvā covid-19 uzliesmojums nāca no Virslīgas komandas HK «Olimp/Venta 2002» hokejistiem. Viņiem simptomu nebija, taču tie parādījās nometnes laikā.

Intervija - Viesturs Koziols, LHF ģenerālsekretārs

Neskaitot HK «Olimp/Venta 2002» spēlētājus – inficējušies ir divi hokejisti. Citiem hokejistiem testi ir negatīvi, bet piesardzības nolūkā latvieši izlēma nekavējoties informēt poļus, ka turnīrā nepiedalīsies.

Intervija - Viesturs Koziols, LHF ģenerālsekretārs

Nākamajā izlašu pauzē februārī federācija ļoti vēlas aizvadīt vismaz divas pārbaudes spēles, jo lielai daļai hokejistu, kuri spēlēs arī Pasaules čempionātā, šosezon nav spēļu prakses.

Intervija - Viesturs Koziols, LHF ģenerālsekretārs

Spēļu prakses trūkums ir arī U18 izlasei, kuriem aprīlī pasaules čempionāts augstākajā divīzijā, taču bāzes komanda HS «Rīga» valdības noteikumu dēļ Virslīgas čempionātā nepiedalās kopš oktobra beigām. Federācija vēlreiz vērsīsies Izglītībasa un Zinātnes ministrijā ar savu piedāvājumu, lai U18 bāzes komanda atgrieztos spēļu ritmā.