LFF ārkārtas sēdē pieņem lēmumu pabeigt virslīgas čempionātu

Latvijas Futbola federācijas valde vakar vakarā ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu pabeigt virslīgas čempionātu. Vairāk stāsta Matīss Timofejevs.

Par to, ka Virslīgas turnīrs turpināsies kā plānots futbola federācijas valde lēma vēlā otrdienas vakarā. Grozīts arī līdzšinējais sanitārais protokols – ja komandas spēlētāju grupa tiek ievietota obligātajā karantīnā vai pašizolācijā – tā čempionātu var turpināt tik ilgi kamēr pieejami vismaz 13 spēlētāji – ieskaitot futbolistus no dublieru čempionāta pieteikumu.

Neskatoties uz to vairākām komandām tas rada sarežģījumus. Jelgavas komandai pēc vairāku futbolistu nonākšanas pašizolācijā ierindā palikuši vien 7 pirmās komandas futbolisti – piesaistot dublieru spēlētājus, viņi gan spēs turnīru turpināt.

Riga FC ar Covid19 inficējušies 14 spēlētāji – šobrīd pieejami ir vien futbolisti, kuri nupat bija U-21 un pieaugušo izlašu sastāvā – tādi šobrīd ir 7 spēlētāji. Par dalību rītdienas mačā ar RFS Riga FC lems 75 minūtes pirms spēles sākuma.

Savukārt Daugavpils komandā ar Covid19 sirgst 6 futbolisti.

Intervija - Nauris Mackevičs, «BFC Daugavpils» ģenerāldirektors

Intervija - Vadims Ļašenko, LFF prezidents

Futbola federācijas vadība ir pārliecināta, ka visas komandas spēs aizvadīt pēdējās divas spēļu kārtas. Ja kāda komanda nespēs ierasties uz maču nepieciešamajā spēlētāju sastāvā, tad par to lems disciplinārā komiteja.