Latvijas čempionāts vieglatlētikā. 2.diena

Latvijas čempionāta otrā diena sākās ar spraigiem notikumiem tāllēkšanas sektorā. Pirmajos mēģinājumos līderu cīņa notika starp Klintu Bļusinu un Ievu Turķi. Tomēr sacensību turpinājumā Rūta Kate Lasmane kļuva par galveno favorīti. Katrā no nākamajiem mēģinājumiem Lasmane uzlaboja savu rezultātu un priekšpēdējā aizlēca 6 metrus un 10 centimetrus tālu, kas ļāva triumfēt Latvijas čempionātā. Viens no augstvērtīgākajiem rezultātiem fiksēts 800 metros, kur Līga Velvera finišu sasniedza pēc 2 minūtēm 2 sekundēm un 85 simtdaļām. Dalība Latvijas čempionātā Velverei bija pirmais sezonas starts. Šoreiz mērķis bija izvērtēt treniņos iespēto.

Intervija - Līga Velvere, Latvijas čempione 800 metru skrējienā

Uzrādot sezonas labāko rezultātu, starp Latvijas sprinterēm, 200 metros gan kvalifikācijas skrējienā, gan finālā, uzvaru izcīnīja Sindija Bukša. Finālā Bukšas rezultāts – 23,73 sekundes.

Intervija - Sindija Bukša, Latvijas čempione 200 metru sprintā

Kārtslēkšanā Mareks Ārents kā vienīgais pārvarēja piecus metrus. Otrajā mēģinājumā Ārentam izdevās pārlēkt 5 metrus un 10 centimetrus. Ārents latiņu pacela līdz 5,40 metriem. Tomēr šādu augstumu viņam neizdevās pārvarēt.

Intervija - Mareks Ārents, Latvijas čempions kārtslēkšanā

Nākamnedēļ Latvijas labākie vieglatlēti startēs Prezidenta balvā - Ogrē.