Latvijas futbola Virslīga. FK "Jelgava" - FK "Ventspils"

Jelgavai sākumsastāvā astoņi latviešu un 3 ukraiņi, bet ventspilniekiem septiņi viesspēlētāji un četri vietējie futbolisti. Kurzemnieku galvenais trenerim Viorels Frunze 3 dzelteno kartīšu dēļ bija spiests maču vērot no tribīnēm.
Jau otrajā minūtē viņa padotajiem bija lieliska iespēja gūt pirmos vārtus. Krievu uzbrucējs Jevgēņijs Kozlovs sita ar galvu, tomēr Jelgavas vārtos labi spēlēja šīs Vladislavs Kurakins.

Zemgales komanda atbildēja ar standartsituāciju - stūra sitienu ar precīzi sitienu ar galvu noslēdza Ņikita Ivanovs. Jelgava vadībā ar 1-0.
Puslaika izskaņā Ivanovs izniekoja ļoti labu iespēju dubultot Jelgavas pārsvaru. Ventspils vārtos meistarīgi darbojās nigērietis Alampasu. Pirmajā puslaikā arī ventspilnieki paspēja neizmantot savu labāko iespēju izlīdzināt rezultātu. Ļoti tuvu vārtu guvumam bija gruzīns Rekviašvili.

Pēc pārtraukumu Jelgavnieks Jevgeņijs Kazačoka izpildīja labu tālšāvienu, ar to gan galā tika viesu vārtsargs. Tad laukuma abās pusēs valdīja haoss - mājinieki teju, teju bumbu nogādāja savos vārtos, bet Ventspilnieku soda laukumā rupji kļūdījās kapteinis Tīdenbergs, bet Jelgava šo kļūdu piedeva. Vistuvāk rezultāta izlīdzināšanai Ventspils bija pēc nigērieša Pjagbaras sitiena, taču bumba trāpīja vien pārliktnim.

Spēles izskaņā Jelgava bija tuvāk otrajam vārtu guvumam nekā Ventspils pirmajam. Rezultāts gan vairs nemainījās. Jelgavai pelnīta uzvara mačā ar 1-0.

Intervija - Ņikita Ivanovs, FK «Jelgava» uzbrucējs

Uzvara Jelgavas futbolistiem ļāvusi tabulā pacelties uz 4.pozīciju, bet Ventspils saglabā trešo vietu.