LFF vēlēšanas

Pēc nedēļas Latvijas futbola federācijas prezidenta un valdes vēlēšanās uzzināsim jauno LFF vadītāju. Viens no kandidātiem Vadims Ļašenko savu programmu prezentēja jau pirms divām nedēļām, bet Sandis Ģirģens to izdarīja vien šodien. Par to vairāk stāsta Andris Auziņš.

Divi kandidāti, bet par bagātākās sporta federācijas vadītāju kļūs tikai viens – Vadims Ļašenko vai Sandis Ģirģens. Līdz šim Vadims Ļašenko bija nomināls favorīts, jo savā kampaņā bija atklātāks un publikai pieejamāks. Intervijā LTV Ļašenko atklāja, ka priekšvēlēšanu laikā apbraukājis teju visus LFF biedrus.

Ģirģens šodien publicēja savu attīstības programmu un Iekšlietu ministra komandā iekļauti divi Latvijas futbola valstsvienības leģendāri spēlētāji – Juris Laizāns ģenerālsekretāra amata kandidāts, bet Andris Vaņins – pretendē uz sporta direktora amatu. Laizāns kopš 2014.gada strādā Krievijas premjerlīgas kluba Krasnodar sistēmā, bet Vaņinam līdz augustam vēl ir spēkā līgums ar Šveices augstākās līgas klubu no Cīrihes.

Nosaucot divus galvenos ikdienas LFF administrācijas darbiniekus Ģirģens apsteidzis Ļašenko, kurš par šīm pozīcijām vēl klusē, solot LFF ģenerālsekretāru izvēlēties tikai pēc tam, kad būs ievēlēta visa valde, prezidentu ieskaitot.

Futbola federācijas biedri oktobrī no amata atcēla iepriekšējo prezidentu Kasparu Gorkšu, pēc tam nepilnā sastāvā esošā LFF Valde izvēlējās šībrīža ģenerālsekretāru Edgaru Pukinsku.