LVS kongress

Vieglatlētikā vēl lielas sacensības pasaulē nenotiek, lokālas gan. Latvijā sezona tiks atklāta jūlijā. Šodien beidzies vieglatlētikas savienības kongress. Par būtiskāko mūsu vieglatlētikā Raimonds Gekišs.

Kongresā būtiskākie jautājumi bija vasaras sezonas kalendāra apstiprināšana un vieglatlētikas savienības budžets. Sezona vieglatlētiem sāksies jūlijā. Notiks čempionāti visās vecuma grupās. Savukārt finanšu aspektā pieņemts 2019. gada budžets. Ieņēmumi sastādīja nepilnus 840 tūkstošus eiro, bet izdevumi – nedaudz virs 830 tūkstošiem. Krietni pieticīgāki aprēķini par 2020. gadu. Samazinājums abās sadaļās gandrīz 50% apmērā, ko ietekmē atceltās nometnes, sacensības un krīzes radītās sekas. Lauvas tiesu ieņēmumos viedos Latvijas Sporta federāciju padomes un olimpiskās komitejas finansējums. Cerīgāku skatu sniedz valdības piešķirtie pieci miljoni sporta nozarei.

Intervija - Dmitrijs Miļkevičs, Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs

Pašreizējā prezidenta Arņa Lagzdiņa pilnvaras beigsies nākamgad. Amatā stājoties pēc Inetas Radevičas atkāpšanās. Toreiz Lagzdiņš uzvēra, ka viņa galvenais uzdevums ir stabilizēt savienības darbu un nākamajās vēlēšanās cer izraudzīties jaunu prezidentu. Tomēr šobrīd nav izslēgts, ka Lagzdiņš kandidēs arī nākamgad.

Intervija - Arnis Lagzdiņš, Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidents

Kongresa dalībniekus iepazīstināja arī ar Daugavas stadiona būvniecības procesiem. Norādot, ka vieglatlētikas manēžu plānots pabeigt līdz 2022. gada maijam.