Sieviešu volejbola izlase aizvada treniņus

Treniņus, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, uzsākusi Latvijas sieviešu volejbola izlase. Nodarbību vēroja Matīss Timofejevs.

Līdz Līgo svētkiem Latvijas labākās volejbolistes lielāko uzmanību veltīs fiziskās sagatavotības treniņiem. Tikai pēc tam sāksies nodarbības ar bumbām. Pirmdienas treniņu bija paredzēts aizvadīt svaigā gaisā, bet negaisa dēļ to pārcēla uz RSU sporta klubu. Treneres Ingunas Minusas rīcībā šobrīd ir  18 spēlētājas, bet sacensību režīmā izlasē vieta būs vien 14 sportistēm.

Intervija - Inguna Minusa, sieviešu volejbola izlases galvenā trenere

Brīdī, kad galvenā uzmanība veltīta fiziskajai sagatavotībai, notikumus treniņos diktē fiziskās sagatavotības treneris Andris Eikens. Ar kurām spēlētājām varēs rēķināties kvalifikācijas mačos nav skaidrs, jo vairākām dāmām vai nu jāatgriežas ASV Universitātēs vai arī jāuzsāk studijas Amerikā. Starp tām arī pēdējo gadu Latvijas labākā volejboliste Marta Levinska. Viņa šogad plānojusi uzsākt studijas ASV Arizonas valsts universitātē.

Intervija - Marta Levinska, Latvijas izlases diagonālā uzbrucēja

Eiropas čempionāta kvalifikācijā Latvijas pretinieces būs Slovēnija, Čehija un Bosnija un Hercogovina. Plānots, ka spēles norisināsies sabraukumos. Šobrīd ir divi varianti – vai nu visas spēles notiks Čehijā, vai arī vienu no diviem sabraukumiem uzņems Latvija. Spēles paredzēts aizvadīt no 15. augusta līdz 6. septembrim.