Bobslejistu un skeletonistu testi

Šodien Murjāņos notika ikgadējie bobslejistu un skeletonistu atlases testi ar mērķi atrast kandidātus Latvijas izlases papildinājumam nākotnē. Turpina mans kolēģis Normunds Melderis.

Lai arī, vadoties no pieteikumiem pretendentu loks, kā ierasts, bija itin plašs, šoreiz sanāca, ka turpat trešdaļa gribētāju uz testiem neieradās. Ņemot vērā ārkārtas situāciju, visi dalībnieki bija sadalīti vairākās grupās – vieni vēl iesildījās Murjāņu sporta ģimnāzijas stadionā, tikmēr citi jau pēc dezinfekcijas pasākumu veikšanas devās manēžā uz testu izpildi. Atšķirībā no citiem gadiem šoreiz pārbaudē izpalika tāllēkšana no vietas un kandidātiem bija jāveic divi vingrinājumi – 30 metru skriešana gaitā, kā arī 100 kilogramus smagās ķerras iestumšana uz laiku. Tieši šī disciplīna bija svarīgākais kritērijs atlasē. Pēc testiem izlases galvenais treneris bija piesardzīgs.

Intervija - Sandis Prūsis, Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris

Sadalot visus kandidātus trijās grupās, izrādījās, ka labākie bija no pirmās grupas, kurā tika saskatīti vairāki potenciālie lietaskoki.

Intervija - Sandis Prūsis, Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris

Savus spēkus izmēģināja arī dāmas. Tomēr, pagaidām ar testiem  viņām viss arī beidzās. Savukārt tiem puišiem, kas izturēja šodienas testu pārbaudi, jārēķinās, ka tas vēl ir tikai pirmais solis tālajā ceļā pretī virsotnēm.

Intervija - Sandis Prūsis, Latvijas bobsleja izlases galvenais treneris