Pārbaudes spēle futbolā RFS - Riga FC

Kamēr Latvijā aizvadīt sporta sacensības ir aizliegts, Latvijas futbola Virslīgas komandas izmanto iespēju spēles aizvadīt kaimiņvalstī Igaunijā. Šodien Pērnavā pārbaudes spēlē tikās divas spēcīgākās futbola Virslīgas komandas Riga FC un RFS. Maču vēroja arī Matīss Timofejevs.

Igaunijas kūrortpilsētu Pērnavu ļoti labi iepazinusi Latvijas čempionvienība Rīgā FC, kas šeit treniņnometnes aizvadījusi arī iepriekšējo sezonu pārtraukumos. Viņi šeit dzīvo un trenējas jau nedēļu, bet RFS Pērnavā ieradās vien spēles dienā.

Atšķirībā no Latvijas, Igaunijā drīkst gan trenēties ar kontaktu, gan aizvadīt spēles. Abām komandām starpsezonā mainījišies treneri. Pie RFS stūres tagad ir pērn Daugavpili vadījušies Viktors Morozs, bet Rīga FC vada krievu speciālists Oļegs Kononovs. Viņš iepriekš bija Krievijas premjerlīgas Granda Maskavas Spartak galvenais treneris. Rīga starpsezonā pamatīgi pastiprinājusi sastāvu ar viesspēlētājiem gan no Eiropas gan citu citiem kontinentiem. RFS transfēru tirgū bija pieticīgāka.

Mačs bija ļoti pavasarīgs - daudz asu divcīņu un pašu pieļautu kļūdu. Spēles gaitā gan katrai komandai arī pa sakarīgam vārtu gūšanas momentam.

Pašā otrā puslaika sākumā RFS izvirzījās vadībā 1-0 viņu labā panāca kapteinis slovāks ar Austrijas pasi Tomašs Šimkovičs. Drīz vien abas komandas nomainīja teju pus sastāvu. RFS rindās pret savu bijušo klubu spēlēja nupat no Rīga FC pārnākušais horvāts Tomislavs Šaričs. Mača izskaņā skaista izspēle izdevās RFS jaunajai maiņa - Marko Regža panāca 2-0.

Līdz ar to sezonas pirmajā Rīgas derbijā uzvaru ar 2-0 izcīnīja RFS.

Intervija - Roberts Savaļnieks, «RFS» aizsargs
Intervija - Elvis Stuglis, «Riga FC» aizsargs

Gan RFS gan Riga uzreiz pēc mača uzsāka ceļu uz Rīgu. Latvijā kontakta treniņus drīkstēs aizvadīt sākot ar 1. jūniju. Gaidot pozitīvus valdības lēmumus 9. jūnijā, Virslīga sezonu cer uzsākt jūnija vidū.