Latvijas olimpiskā vienība

Brīdī, kad valdība deva rīkojumu atļaut oficiālās treniņu nodarbības. Latvijas Olimpiskā vienība bija pieejama tās atlētiem. Visi ārpakalpojumi – Latvijas sporta līgām, ne olimpiskās vienības atlētiem ir apturēti vismaz līdz ārkārtas situācijas beigām. Apmeklējot LOV, sportistiem jārēķinās ar iepriekšēju pierakstu, temperatūras mērīšanu pie ieejas un ierobežotu cilvēku loku treniņu zālēs.

Intervija - Einars Fogelis, Latvijas Olimpiskās vienības valdes priekšsēdētājs

Vieni no pirmajiem, kuri izmantoja iespēju apmeklēt olimpisko vienību, bija vieglatlēti. Tostarp šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, kurš Arņa Noveičuka vadībā strādā pie pleca funkcionalitātes uzlabošanas, lai martā varētu izpildīt olimpisko normatīvu.

Intervija - Arnis Noveičuks, Latvijas Olimpiskās vienības fizioterapeits
Intervija - Zigismunds Sirmais, Šķēpmetējs

Olimpiskās vienības vadība paredz saspringtāku gada nogali medicīnas personālam, jo pārklāsies divi olimpiskie kvalifikācijas cikli. Rudenī sāksies Pekinas ziemas olimpiādes kvalifikācija, bet decembrī pārceltā Tokijas spēļu normatīvu izpilde.

Intervija - Līga Cīrule, Latvijas Olimpiskās vienības galvenā ārste

Divu mēnešu atsvešinātība nav ieviesusi kardinālu formas kritumu vai radījusi ārpus kārtas traumas. Šobrīd papildus pielāgojot nodarbības sportistu treniņplānam, LOV ārsti un fizioterapeiti pievērsīsies atlētu mentālajai pusei. Šobrīd atlēti, kad nav precīza plāna par sezonas atsākšanos un to, kam vispār gatavoties cīnās par motivācijas saglabāšanu.