"LU Open online" pusmaratons un 10 kilometru distance

Mazinoties ārkārtas stāvokļa ierobežojumiem palielinās arī sportiskās aktivitātes. Tā Latvijas Universitāte Sporta centrs sarīkojis skriešanas sacensības pusmaratona un 10 kilometru distancē «LU Open online». Protams, tās notika neklātienē.

Intervija - Uģis Bisenieks, LU Sporta centra direktors

Sacensībām abās distancēs kopā bija pieteikušies 180 dalībnieki. Viņu vidū bija arī viens no pašreiz Latvijas ātrākajiem gargabalniekiem ar Pasaules čempionāta pieredzi - Dmitrijs Serjogins. Viņš izmēģināja spēkus pasmaratonā.

Intervija - Dmitrijs Serjogins, pusmaratona dalībnieks

Jau pašā sākumā, redzot, kādā ātrumā Dmitrijs devās distancē, bija nojaušams, ka pusmaratonā viņam nopietnu konkurentu nebūs. Veicis vārākus apļus pa sev ierasto Mežaparku, distances otro daļu viņš turpināja jau ceļā uz Vecāķiem. Turklāt skrējiena temps faktiski nesamazinājās. Iznākums bija loģisks - Serjogins uzrādīja absolūti labāko rezultātu – 1  stunda 8 minūtes un 10 sekundes. Rīgā bez Mežaparka vēl skrējēji izvēlējās arī Biķernieku trasi, kā arī veloceliņu uz Jūrmalu. Tieši šeit otro labāko rezultātu pusmaratonā sasniedza Māris Ābele.

Intervija - Māris Ābele, pusmaratona 2.vietas ieguvējs

Dāmām pusmaratonā labākā bija Santa Vīmane. Savukārt 10 kilometru distancē uzvaras laurus plūca vīriešiem - Raivis Zaķis, bet dāmām ātrākā izrādījās Ilze Meijere.