Cīņa par LFF prezidenta krēslu

Cīņa par amatiem Latvijas futbola federācijas valdē sit augstu vilni. Visi seši iepriekš noraidītie kandidāti pēc labvēlīgas apelācijas izskatīšanas vēlreiz iesnieguši izskatīšanai savas kandidatūras. Būtībā – visi kandidāti veikuši vien mazu papildinājumu.

Intervija - Guntars Indriksons, LFF valdes amata kandidāts
Intervija - Vladimirs Šteinbergs, LFF valdes amata kandidāts

Cīņu par LFF prezidenta krēslu turpina arī Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, viņš atkārtotajā pieteikumā iesniedzis minimālo 14 LFF biedru parakstu skaitu, lai Vēlēšanu komisija atļautu kandidēt uz LFF prezidenta amatu.

Intervija - Sandis Ģirģens, LFF prezidenta amata kandidāts

«Pieteikumā esmu iekļāvis tikai minimālo LFF biedru atbalsta parakstu skaitu, lai kvalificētos vēlēšanām un nedotu iespēju LFF organizācijai veicināt informācijas noplūdi, vai ietekmēt tos biedrus, kuri mani atbalsta un manā personā redz nepieciešamās pārmaiņas.»

Lielākā daļa no valdes kandidātiem gājuši Ģirģena ceļu un Vēlēšanu komisijai norādījuši minimālo 14 atbalstītāju parakstus vai tuvu tam. Kopā futbola federācijā ir 137 biedri, kuriem ir tiesības atbalstīt kādu no kandidātiem. Tiesa divreiz vienu valdes kandidātu biedri nedrīkst.

Intervija - Anastasija Kučinska, LFF valdes amata kandidāte
Intervija - Guntars Indriksons, LFF valdes amata kandidāts

Brālīgā atbalsta parakstu dalīšana radījusi pamatīgu apjukumu visiem kandidātiem. Tīri teorētiski pēc šo pieteikumu pārskatīšanas var izveidoties situācija, ka kādam no jau iepriekš apstiprinātiem kandidātiem var pietrūkt atbalstītāju, ja kāds biedrs atbalstījis vairākus no kandidātiem.

Intervija - Jānis Engelis, LFF valdes amata kandidāts

LFF vēlēšanu epopejai gals tik drīz varētu arī nepienākt. Ja kādu no kandidātiem arī šoreiz vēlēšanu komisija neapstiprinās, kandidātam ir tiesības vēlreiz vērsties apelācijas komisijā un tas var izvērsties par apburto loku. Turklāt – reālākais LFF kopsapulces jeb kongresa norises laiks varētu būt jūnija beigas.

Intervija - Jānis Engelis, LFF valdes amata kandidāts

Latvijas futbola federācijā LTV noskaidroja, ka lēmumu par visu sešu kandidātu atbilstību vēlēšanām Vēlēšanu komisija pieņems līdz 28.aprīlim.