Atceltais Eiropas U20 čempionāts handbolā B divīzijā

Jau ziņojām, ka Latvijai šovasar tika uzticēts rīkot Eiropas U20 čempionātu handbolā B divīzijā. Jaunākā informācija liecina, ka jaunatnes izlašu čempionāti pārcelti uz vēlāku laiku. Kā tas ietekmē turnīra rīkotājus Latvijā – skaidro Andris Auziņš.

Eiropas U20 čempionātam handbolā B divīzijā Rīgā vajadzēja sākties jūlija sākumā. Šobrīd Eiropas handbola federācija lēmusi, ka visi jaunatnes turnīri pārcelti uz augustu, turklāt gan jauniešu, gan junioru čempionāti norisināsies vienlaikus.

Intervija - Guntis Ciematnieks, LHF ģenerālsekretārs

Latvijas aicinājumam mazo valstu federācijas piekrīt, jo arī citviet 18 un 20 gadīgo puišu izlasēs vienlaicīgi spēlē gandrīz puse no komandas. Turklāt paši talantīgākie laukumā dodas arī pieaugušo valstsvienībā. Ja Eiropas federācija spītīgi pieturēsies pie vienlaicīgas turnīru norises – Latvijas valstsvienību redzēsim vien Rīgā notiekošajā U20 čempionātā.

Intervija - Guntis Ciematnieks, LHF ģenerālsekretārs

Vairākiem ārzemēs spēlējošie Latvijas valstsvienības līderiem komandas beidzot atļauj doties uz Latviju. Aivis Jurdžs šo iespēju izmantoja pirms pāris dienām, bet Dainis Krištopāns vēl risina problēmas, lai droši varētu atgriezties dzimtenē.

Intervija - Guntis Ciematnieks, LHF ģenerālsekretārs

Tā kā Latvijas valstsvienībai nākamās spēles Pasaules čempionāta kvalifikācijā nozīmētas jūnija beigās. Federācijai jāplāno treniņnometne un jānosūta spēlētāju izsaukšana attiecīgajiem klubiem. Tas gan var būt velti, jo šībrīža situācija Eiropā un arī Latvijā saistībā ar korona vīrusu vieš mazas cerības, ka izlases spēles jūnijā norisināties.