Nelegāls tenisa turnīrs

Neoficiāls tenisa turnīrs Latvijā norisinājies ar vairāku Latvijas tenisistu piedalīšanos. Lai gan tās bija vienspēles, kur laukumā tiekas divi spēlētāji – ārkārtas situācijā šādas spēles ir aizliegtas. Latvijas tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejieks telefonsarunā ar LTV uzsver, ka tenisa savienība ir aizliegusi jelkādus turnīrus un spēles. Savienībā neviens nav vērsies, lai lūgtu atļauju šādu turnīru organizēt. Visā pasaulē oficiālas tenisa spēles ir atceltas līdz pat 13.jūlijam. Faktu izmeklēšanā iesaistījusies arī Valsts policija.

Intervija - Edgars Severs, IZM sporta departamenta direktors

Pēc pieejamās informācijas izskatās, ka ārkārtas situāciju nav ievērojis kāds no tenisa klubiem. Kārlis Lejnieks apstiprināja, ka policija ar viņu sazinājusies tieši šāda veida jautājumā, lai noskaidrotu tenisa klubu šībrīža darbības. Latvijā 20 bāzēs darbojas 48 tenisa klubi un kontrolēt katru no tiem tenisa savienībai nav iespējams. Taču pēc šīs lietas izmeklēšanas tenisa savienība varētu piešķirt arī savus soda mērus.

Intervija - Edgars Severs, IZM sporta departamenta direktors

Iespējams, ka tenisa turnīru pastarpināti vai tieši organizēja sporta likmju informācijas piegādātāju kompānija, kas vēlāk spēļu tiešsaistes informāciju jau piedāvāja sporta totalizatoriem, kuri likmes izvietoja savās mājas lapās. Ažiotāžu turnīrs izpelnījies arī tāpēc, ka šobrīd pasaulē nenotiek neviens tenisa turnīrs, kur varētu veikt sporta derības.