Latvijas tenisa izlasē atgriezies Ernests Gulbis

Nedēļas nogalē Lielupes tenisa kortos Latvijas izlase Deivisa kausa izcīņas spēlē uzņems Ēģipti. Pēc sešu gadu pauzes valstsvienībā atgriezies Latvijas pirmais numurs Ernests Gulbis. Plašāk stāsta Matīss Timofejevs.

Ernests Gulbis iepriekšējā nedēļā uzvarēja «Challenger» līmeņa turnīrā Francijas pilsētā Po. 100 iegūtie reitinga punkti viņu ATP rangā pacēla par 59 vietām uz augšu un tagad viņš ir pasaules 161. rakete.

Intervija - Ernests Gulbis, ATP 161. rakete

Izlasē šoreiz arī viens debitants – 17 gadus vecais, un 197 cm garais Kārlis Ozoliņš. Gada sākumā Australian Open junioru turnīrā viņš vienspēlē iekļuva pusfinālā, bet dubultspēlē pat finālā. Savukārt iepriekšējā nedēļā Slovākijā Trnavas ITF sacensībās spēlēja finālā.

Intervija - Kārlis Ozoliņš, Latvijas izlases tenisists

Australian Open laikā Ozoliņam izdevās aizvadīt kopīgu treniņu ar Latvijas pirmo raketi Ernestu Gulbi.

Intervija - Ernests Gulbis, ATP 161. rakete

Pirms astoņiem gadiem Latvija jau aizvadīja maču ar Ēģipti, toreiz izcīnīta uzvara ar 3-2 – Gulbis uzvarēja abas vienspēles. Bet izlasē Gulbis atgiržas pēc 6 gadu pauzes.

Intervija - Ernests Gulbis, ATP 161. rakete

Bez Gulbja un Ozoliņa izlasē spēlēs arī Mārtiņš Podžus, Roberts Štrombahs un Artūrs Lazdiņš. Ceturtdien izlozē komandas uzzinās spēļu secību, bet Pasaules II grupas mačs ar Ēģipti Lielupes tenisa hallē norisināsies piektdien un sestdien.