Baltijas volejbola čempionāts. "Jēkabpils Lūši" – "RTU/Robežsardze"

Baltijas volejbola čempionātā Limbaži Murjāņu sporta ģimnāzija ar 3 pret 2 pieveica "Biolars Jelgava" vienību. Par vēl vienu saspringtu cīņu Normunds Melderis.

«Jēkabpils Lūši» savu skatītāju klātbūtnē bija apņēmības pilni revanšēties rīdziniekiem par neizteiksmīgo zaudējumu Latvijas kausa finālā. Pirmais sets gan nekādas lielas priekšrocības un dividendes spēles ziņā nedeva. Galotnē setbumba bija RTU, taču viņi to neizmantoja. Toties «Lūšu» piegājies izrādījās veiksmīgs – uzvara ar 26-24. Paradoksāls izvērtās otrais sets. Tā pirmajā pusē «Lūši» ieguva grandiozu pārsvaru, kuru likās vairs nevar pazaudēt. Tomēr notika brīnums – ar lielisku bloku rīdzinieki mājiniekus panāca un uzvarēja setu ar 25-23. Pēc tik sāpīgas neveiksmes jēkabpilieši norija rūgto dzīves kamolu, un cīņa sākās it kā no jauna pēc principa «punkts punktā». Setbumbas bija abām vienībām. Ar veiksmīgiem blokiem uzvaru ar 27-25 izrāva RTU volejbolisti. Ar rīdzinieku pārsvaru sākās ceturtais sets, tomēr līdz tā vidum jēkabpilieši viesus panāca. Seta beigās RTU jau radās problēmas ar servju uzņemšanu un mājinieki uz pacēluma viļņa vinnēja šo setu ar 25-22. Piektajā setā pēc blāvā sākuma vadībā vairāk bija «Jēkabpils» volejbolisti. Rīdzinieki atkal vairāk kļūdījās un tas ļāva «Lūšiem» uzvarēt setu ar 15-13. Visā mačā panākums ar 3-2.

Intervija - Vladislavs Blumbers, «Jēkabpils Lūši» uzbrucējs

Uzvara ļāva «Jēkabpils Lūšiem» aiz «Bigbank Tartu» nostiprināties otrajā vietā, bet RTU/”Robežsardze” paliek sestajā pozīcijā.